Poseta ruskog predsednika Dmitrija Medvedeva, efekti potpisanih sporazuma i odobreni kredit od milijardu dolara, i juče su bili glavna tema među poslanicima Skupštine Srbije. Tokom čitavog dana prepričavalo se ko se sve pozdravio s najmlađim ruskim predsednikom, ko je to hteo da učini, a nije uspeo, a spominjani su i oni, poput lidera LSV-a Nenada Čanka, koji se 20. oktobra jednostavno nisu pojavili u parlamentu.

Tomislav Nikolić, predsednik SNS, pohvalio se juče novinarima da je na koktelu u parlamentu kratko razgovarao s Medvedevim, i to na insistiranje ruskog lidera. „To se dešavalo pred brojnim svedocima, u prepunom skuštinskom holu, čime je Medvedev pokazao šta misli o naprednjacima“, tvrdi Nikolić, koji zamera ministru ekonomije i lideru G17 plus Mlađanu Dinkiću „što je izbegao da bude u Srbiji u vreme dolaska ruskog predsednika“.

Vladan Batić, poslanik DHSS-a, iskoristio je priliku da se pozdravi s Medvedevim, što je učinio i Dragan Todorović iz SRS, koji kaže da im je ovo bio treći susret.

– Pozdravio sam se s njim dok je izlazio iz skupštinske sale i tom prilikom smo mu mi radikali uručili pismo u kome ga obaveštavamo o situciji u kojoj se nalazi Vojislav Šešelj u haškom zatvoru. Apelovali smo na Medvedeva da učini sve kako bi proces protiv predsednika SRS bio zatvoren u skladu s međunarodnim pravom – navodi Todorović.

Suzana Grubješić, šefica poslaničkog kluba G17 plus, kaže da nije uspela da dođe do Medvedeva i da ga na koktelu nije ništa ni pitala. „Jednostavno nisam mogla da dođem na red od onih poslanika koji su se tiskali oko njega“, kaže Grubješićeva. Ivan Andrić, poslanik LDP-a, navodi da se niko iz ove stranke nije pozdravio s ruskim predsednikom, već da su posmatrali kako to čine njihove kolege iz drugih partija. M.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari