Poslanici razmatraju predlog zakona o budžetu 1Foto: FoNet / Aleksandar Levajković

Skupština Srbije počela je danas novu sednicu na kojoj bi poslanici trebalo da razmatraju Predlog zakona o budžetu Srbije za 2018. godinu, utvrđivanje dnevnog reda je u toku.

Vlada je,između ostalog, predložila da na dnevnom redu ove sednice budu dopuna Zakona o budžetu Srbije za 2017. godinu, izmene i dopune zakona o budžetskom sistemu, porezu na dodatu vrednost, porezu na dobit pravnih lica, porezu na dohodak građana i doprinosima za obavezno socijalno osiguranje.

Predloženo je i da poslanici razmotre izmene i dopune zakona o republičkim administrativnim taksama, javnoj svojini, rokovima izmirenja novčanih obaveza u komercijalnim transakcijama, ograničavanju raspolaganja imovinom u cilju sprečavanja terorizma, regulisanju javnog duga Srbije po osnovu neisplaćene devizne štednje građana položene kod banaka čije je sedište na teritoriji Srbije i njihovim filijalama na teritorijama bivših republika SFRJ.

Poslanici bi trebalo da razmatraju i predloge zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, finansijskoj podršci porodici sa decom, zaposlenima u javnim službama i platama službenika i nameštenika u organima autonomne pokrajine i jedinice lokalne samouprave, kao i izmene i dopune zakona o radu, zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti, zapošljavanju stranaca, sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru, stečaju i uređenju sudova.

Poslanici bi trebalo da razmatraju i međunarodne sporazume i predloge odluka.

Podnet je i  171 predlog za dopunu dnevnog reda.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari