Poslanici Skupštine Srbije i danas o smeni Bratislava Gašića 1Foto: Print screen RTS 2

Poslanici Skupštine Srbije nastavljaju raspravu o smeni ministra policije Bratislava Gašića i o njegovoj instituconalnoj odgovornosti za dve tragedije koje su se dogodile početkom maja u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar i u selima oko Mladenovca. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić više puta je ponovio da neće dati Gašića, a to je juče ponovila i premijerka Ana Brnabić.

Ona je odgovarajući na kritike navela da niko nigde u Evropi „nije koristio masovne pucnjave za politički obračun“.

„Nigde u Evorpi, samo opzicija u Srbiji. Od političke odgovornosti ne bežimo, ali samo da kažem kakva je vaša… Kažete da smo mi doprineli društvenoj patologiji i nasilju u društvu, a njihova poslanička grupa je predala program prevencije nasilja u društvu, pa vi ste motornom testerom upali u RTS, nasilno ste upali u Skupštinu i to ulazna vrata lomili zastavom Srbije kao da je štap, a ne nacionalni simbol. Vi koji ste fizički nasrnuli na predsednicu Skupštine Srbije, da nam vi predlažete program prevencije nasilja“, rekla je Brnabić i dodala da ne može da prihvati kada program za prevenciju nasilja dolazi od ljudi kao što je opozicija.

Brnabić je rekla da je njena „ostavka uvek na stolu, ali je i dodala da se ovakve krize uvek rešavaju izborima. Odgovor opozicije bio je ispunite zahteve građana , pa onda može da se razgovara.

Inače,ministar Gašić rekao je juče da se zna ko je ubio Olivera Ivanovića ,ali da je on pod zaštitom Nemačke. Govorio je i o Jovanjici i svojim kontaktima sa Koluvijom .

Sednica je počela poslaničkim pitanjima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari