Poslanici Srpske liste napustili sednicu kosovskog parlamenta 1Foto: EPA/VALDRIN_XHEMAJ

Poslanici Srpske liste danas su u znak protesta napustili sednicu pokrajinskog parlamenta, nakon što su bili žrtve neviđene političke podvale.

Oni su zbog isključenog prevoda, ostali u sali u trenutku kada je kosovska skupština odavala poštu preminulom teroristi i ratnom zločincu.

„Neshvatljivo je da u Evropi danas jedna institucija, koja se očigledno lažno predstavlja kao demokratska, odaje počast ratnom zločincu i teroristi, kao što je sramno i izvrgavati demokratiju ruglu i poslanike jedne poslaničke grupe na prevaru zadržati u sali uskračivanjem prevoda“, saopštio je Poslanički klub Srpska lista, a prenosi Tanjug.

Poslanici Srpske liste, kako se navodi, nikada neće odavati poštu ubicama srpskih očeva, majki i dece, a da smo danas bili informisani o nameri skupštinskog rukovodstva, veoma bi smo eksplicitno i gromoglasno izrazili svoj protest i sprečili ovakav javni šamar srpskom narodu i ponovno ubijanje srpskih žrtava.

U saopštenju sa ističe da se Srpska lista neće vraćati na sednicu parlamenta dok se ne reši pitanje načina rada u parlamentu i odnosa prema izabranim predstavnicima Srba, ne samo zbog uskraćenog prevoda, već zbog odnosa prema našem narodu i njegovim žrtvama. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari