Poslanici Zelenih u Evropskom parlamentu sastavljaju izveštaj o tome kako je srpska vlast trošila sredstva dobijena od EU?

Ostavite komentar


  1. Obavezno zavrnuti sl avinu,kojom se režim
    u u Beogradu dostav
    ljaju sredstva,dok se
    u potpunosti ne istra
    že svi elementi kradj
    e izbora.

  2. Kako može da bude prevara na izborima a da vlast nije bila uključena?U svim izbornim telima d opštinskih,gradskih,republičkih većinu članva ima vladajuća partija sa državnim službenicima na birafkim funkcijama.Biračke spiskve kontroliše vlast,ministar je visoko kotirani partijski kadar,policija koja kontroliše prijave i odjave gradjana,sudstvo i tužilaštvo koje ne reaguje na prigovore,direktori javnih preduzeća i državnih institucija postavila je vladajuća stranka oni najviše i vrše pritisak na zaposlene…

  3. I u doba SFRJ, do 30 % sredstava završavalo je “ nenamenski “…!! Voleo bih da o tome prozbori prof.Zec….

  4. Konačno! Oduzeti svu pomoć Srbiji pa onda da vidimo kako ćete biti protiv ulaska u EU. Idite u BRICS nek vam oni daju pare za penzije i mito pred izbore

  5. U mom gradu je gradonačelnik (ili njemu bliski iz opštine) prisvojio džip koji je EU donirala opštini za obilazak kućne nege starih lica po selima opštine. To je samo jedan primer…

  6. Ova akcija kasni 10 godina. Uz to, EU se pokazuje prilično neinformisana, jer polazi od pretpostavke da su u Srbiji politička vlast i organi državne uprave različiti entiteti; u stvarnosti, nema izborne krađe ako je vlast ne pokrene. U svakom slučaju, sa velikim uzdahom olakšanja pratim poslednje korake EU. Treba stati na put ovoj hobotnici.

  7. Не верујем да су баш толико глупи,да мућкају са европским парама,јер знају да ће ту бити контроле.Али зато главна пљачка је преко кинеских и арапских кредита,јер они не питају зашта се троше паре,јер и онако ће због дуга према њима,откинути већи део Србије него што је Косово,живи били па видели.

  8. Grabili su sredstva od EU i bvivsi i sadasnji. Narod od tih para nista video nije osim besmislenih tzv projekata kojima se zapravo izvlace pare preko NVO i drzavnog sektora. Dobro je da se konacno sve otkrije das se vidi ko sve prima pare i od koga i da se uvede zakon o agenturama stranog uticaja kao u SAD i Rusiji.

  9. Bolje da se sankcije uvedu srpskim političarima i njihovoj bližoj i daljoj rodbini, blokiranjem računa. Ko je napravio ovo … treba i da ga pojede.

  10. Toga se ova mafija najviše plaši. A to zahtevati je posao i opozicije i sudstva i tužilaštva.

  11. Evropa nam daje pare a mi ih trosimo na podrsku terorsitickoj zemlji koja je ubila pola miliona ljudi, otela 10000 dece. Zivimo istorijski najsramniji period Srbije. Slava Ukrajini ! Slava Herojima !

Ostavite komentar


Politika

"Kad dobiješ posao lobiste ’Rio Tinta‘, ideš tamo gde te firma šalje": Nakon Vučićeve izjave da će kancelariju predsednika Srbije premestiti u zapadnu Srbiju 9

„Kad dobiješ posao lobiste ’Rio Tinta‘, ideš tamo gde te firma šalje“: Nakon Vučićeve izjave da će kancelariju predsednika Srbije premestiti u zapadnu Srbiju

Jačanje lične vlasti Aleksandra Vučića na račun vladavine prava iza sebe ostavlja institucionalni pepeo, što je, takođe, zagađenje sredine u kojoj živimo, jedan je od komentara sagovornika Danasa na njegovu najavu da će kancelariju predsednika Srbije premestiti u zapadnu Srbiju, kako bi direktno razgovarao sa narodom o rudarenju litijuma.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.