Poslanička grupa prijateljstva s Izraelom sastala se s ambasadorom Vilanom 1foto FoNet/Ministarstvo rudarstva i energetike

Predsednik i članovi Poslaničke grupe prijateljstva sa Izraelom sastali su se danas u skupštini sa ambasadorom Izraela u Srbiji Jahelom Vilanom sa kojim su razgovarali o tragičnim događajima i stradanju izraelskog naroda tokom terorističkog napada Hamasa, saopštila je skupština Srbije.

Predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Izraelom Milovan Drecun izrazio je saučešće porodicama žrtava „brutalnih napada Hamasa“ i izrazio uverenje da će Izrael i jevrejski narod imati snage da „prevaziđu tu strašnu tragediju, da će se uspostaviti mir, prestati stradanja nedužnih ljudi i omogućiti normalan i bezbedan život Izraelcima i Palestincima“.

Ambasador je izrazio zahvalnost na podršci Srbije Izraelu na najvišem državnom nivou i prisutne upoznao sa događajima započetim terorističkim napadom Hamasa 7. oktobra.

Posebno je ukazao na neophodnost hitnog rešavanja sudbina 199 talaca, koje je Hamas oteo, navodi se u saopštenju.

Ambasador je naglasio da je Izrael demokratska zemlja koja nastoji da smanji broj civilnih žrtava, ali i da će uraditi sve što je neophodno kako bi Hamas bio potpuno eliminisan i kao politička organizacija i kao teroristička grupa.

Članovi poslaničke grupe uputili su reči saučešća i podrške prijateljskom izraelskom narodu i podsetili da se i Srbija suočava sa delovanjem terorističkih grupa na Кosovu i Metohiji i da razume patnju žrtava zločinačkog terorističkog delovanja, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari