Poslanički klub Narodne stranke funkcioniše uprkos tenzijama: Aleksićev autoritet se ne dovodi u pitanje 1Printskrin parlament.rs

„Uprkos naraslim nesuglasicma poslanički klub  Narodne stranke za sada deluje jedinstveno. Autoritet šefa poslaničke grupe Miroslava Aleksića ni jednog trenitka nije doveden u pitanje“, tvrde poslanici ove stranke, i oni koji podržavaju kandidaturu Miroslava Aleksića za budućeg predsednika, ali pristalice Vuka Jeremića.

Sanda Rašković Ivić , poslanica i potpredsednica Narodne stranke kaže da iako je mnogo jeda izliveno poslanički klub funkcioniše.
“ Ni jednog trenutka Aleksićeva pozicija šefa poslaničke grupe nije dovedena u pitanje. Još postoji šansa za civilizovano funkcionisanje poslaničkog kluba, napominje Rašković Ivić , što potvrđuje i Ivana Parlić.

Prema njenim rečima antinarodni zakoni, koji su na dnevnom redu Skupštine Srbije, morali bi da budu važnija tema nego unutarstranački odnosi u bilo kojoj stranci.

„Poslaničkom klubu Narodne stranke je to potuno jasno i tako se ponašamo“, kaže Parlićeva koja podržava Vuka Jeremića.

I Đorđe Stanković , koji se opredelio da podži Miroslava Aleksića smatra da za sada nema nikakvih problema u radu poslaničkog kluba .

„Funkcionišemo kao i do sada, jer ja verujem da u skupštini imamo isti cilj. I ne samo poslanički klub Narodne stranke , nego i ostale poslaničke grupe opozicije“, kaže Stanković.

On, međutim, dodaje da će do kraja meseca izaći sa brojem odbora Narodne stranke, koji podržavaju kandidaturu Miroslava Aleksića za predsednika stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari