Poslanik Bundestaga: Nemačka i EU ne mogu da garantuju standarde iskopavanja litijuma u Srbiji

Ostavite komentar


  1. И ШТА ЋЕМО САД, Немци ништа не гарантују а сви рудници литијума у свету РИО ТИНТА су оставили КАТАСТРОФУ, ПУСТИЊУ, НЕМОГУЋЕ УСЛОВЕ ТА ЖИВОТ У ЊИХОВОЈ ОКОЛИНИ !!!

  2. Litijuma nece biti ili nas nece biti a za to predsednik ne trebadaceka 20 godina- neka nas pobije odmah ali da se zna imenom iprezimenom ko su dusmanin i ko su oni koji drugu domovinu nisu imali a vise ih nema.

  3. Briga nekog za demokratiju i lude Srbe. Neka se poubijaju kao Rusi i Ukrajinci.

  4. Ovo je prvo i osnovno, nemože se ugrožavati životna sredina zarad šake para.

  5. Pa od njih to nije ni traženo već od kompanije koja će da iskopava

  6. G-din. Juratovic je u pravu samo umisljeni ljudi mogu se zanositi idejom da ce neko da garantuje nesto sto ni u svojoj zemlji ne moze da garantuje a narocito imajuci „lepo“ iskustvo sa Borom i Majdanpekom, sa pitanjem ciji su to rudnici bakra i zlata i jos po necega. Kazu samo 20000 Kineza. Da se razumemo nemam ama bas nista protiv Kineza ali ima protiv standarda koji ne primenjuju u svojoj zemlji i ako mnogi misle da je tamo zagadjenje veliko, ne brinite vode oni racuna o svojoj zemlji ali ovo nije njihova zemlja i ovo je samo rudarenje. Ako je tako sa ovim rudnicima ima li neko blage veze ili ideje ili drugi o tome trebaju da nam pricaju, kakve negativne posledice ce to ostaviti na zemljiste, prirodu, vode, itd. Napredno. Ziveli

  7. Odličan prilog i reči Gdina Juratovića, on je apsolutno jasno i korektno ukazao na uzrok problema – Vučićevo neprekidno zamajavanje javnosti lažima i nacionalističkom propagandom zarad opstanka na vlasti, i ujedno bežanja od bilo kakve odgovornosti (prebacivanjem garancija na Nemačku, što je poslednja glupost i pravno nemoguće, dok se iskopavanje odvija na teritoriji Srbije, sem ako on nije doslovce predao Jadar strancima u ruke kao što je Bor eksteritorijalni posed Kine)

    @Геџа 22. jul 2024. u 23.10
    Rio Tinto je englesko-australijski koncern. I nema veze sa Nemačkom.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.