Poslanik SSP-a odgovorio na optužbe Ane Brnabić da opozicija hoće nasilno da dođe na vlast 1Foto: GrO SSP Kragujevac

Funkcioner i poslanik Stranke slobode i pravde (SSP) Dalibor Jekić oštro je osudio danas izjavu predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić da opozicija želi nasilno da preuzme vlast.

„Niko ne poziva ni na rat ni na bilo kakvo nasilje osim vas i televizije na kojoj ste gostovali“, poručio je Jekić u pisanoj izjavi i upitao Anu Brnabić da li je svesna težine izgovorenih reči i funkcije koju obavlja.

Jekić je naveo da je „sramno, nedolično i vrlo opasno“ to što je Ana Brnabić na TV Informer više puta pomenula da opozicija poziva na građanski rat, saopštila je SSP.

„Nazivate poslanike opozicije kukavicama jer pominju Aleksandra Vučića na sednicama na kojima on nije prisutan, pričate kako se neko plaši njegovog pojavljivanja. Kolike ste vi kukavice govori činjenica da ste za ovih 12 godina morali da zatvorite sve televizije sa nacionalnim frekvencijama za gostovanje opozicije i ljudi koji drugačije misle. Koliko Vam je šef hrabar pokazuje podatak koliko je imao TV duela za 12 godina vlasti. Nula, gospođo Brnabić“, naveo je Jekić.

Jekić je poručio da Ani Brnabić niko e veruje, jer je kao „lažna premijerka“ izjavila da je stavljena tačka na projekat Jadar, a danas je „glavni lobista za iskopavanje litijuma“.

„Ne izazivajte građane, ne delite ih i ne pominjite rat ni u kom kontekstu“, poručio je Jekić, predsednik Izvršnog odbora SSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari