Posle pretnji i uvreda, Vučić u poslastičarnici "Pelivan": Ovo mesto je simbol ljubavi zajedništva i poštovanja 1foto FoNet Aleksandar Barda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučič posetio je danas beogradsku poslastičarnicu „Pelivan“, koja se proteklih dana našla na meti uvreda na nacionalnoj osnovi, zbog kojih su vlasnici slučaj prijavili policiji. On je poručio da takvim napadima nema mesta u Srbiji, kao i da su sve mere preduzete da se ne ponove.

Vučić je na društvenoj mreži instagram objavio snimak na kojem razgovara sa dvojicom vlasnika te poslastičarnice.

Kako je izjavio, „Pelivanje deo „naše zajedničke baštine, ne samo Beograda, već i cele Srbije“.

„Ovo mesto je simbol ljubavi, zajedništva i poštovanja koje traje više od jednog i po veka“, rekao je predsednik Srbije.

On je istakao da, kao predsednik, želi da pošalje jasnu poruku da „pretnjama koje su prethodnih dana upućene vlasnicima, nema mesta u našem društvu“.

„Srbija je zemlja svih njenih građana, bez obzira na nacionalnu ili versku pripadnost. Naš zadatak je da čuvamo i branimo našu zajedničku prošlost i budućnost“, naglasio je Vučić.

On je rekao da su nadležni orgnai preduzeli sve potrebne mere kako bi zaštitili porodicu koja vodi ovu poslastičarnicu i obezbedili da se takvi incidenti ne ponove.

„Ovo je zemlja u kojoj svi građani treba da osećaju sigurnost i pripadnost i to je nešto što ćemo čvrsto braniti“, zaključio je Vučić.

Podsetimo, vlasnici najstarije poslastičarnice na Balkanu su se u nedelju oglasili na društvenoj mreži X i podelili snimak telefon skog poziva na kojem se čuje ženski glas koji psuje i vređa porodicu Pelivan na osnovu nacionalnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari