"Posle razgovora o KiM i sednice UN donosim odluku o izborima": Vučić o zahtevima opozicije (VIDEO) 1Printskrin TV Pink

Da prođu razgovori oko Kosova i Metohije i sednica GS UN u septembru, pa ćemo da napravimo zajedničke sastanke, najpre sa strankama koje su u vlasti, pa ću u skladu sa tim doneti odluku o prevremenim izborima – izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u obraćanju javnosti iz Predsedništva Srbije.

Kako je dodao, primetio je da među strankama na vlasti postoji raspoloženje da se izađe u susret opozicionim predstavnicima za raspisivanje izbora na svim nivoima.

Predsednik Srbije je rekao i da su opozicione političke stranke posle tri meseca promenile ploču, nakon pretnji, naveo je, „kako će odavde da me oteraju motkama, ako ne raspišem izbore“.

– Sada su izašli sa zvaničnim zahtevima za izborie, koiko sam razumeo, na svim nivoima, ako je uopšte moglo nešto da čuje od zaglušujuće buke u Skupštini…, naveo je.

On je opozicione partije sve vreme nazivao „starim režimom“, posebno apostrofirajući Bojana Pajtića, bivšeg premijera Vojvodine, kao nekoga ko je zaseo u fotelju i nije hteo da je napusti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari