Posmrtni ostaci Fatona Hajrizija prebačeni na Kosovo, forenzičari vrše identifikaciju 1Printskrin KTV/Jutjub

Automobil sa posmrtnim ostacima Fatona Hajrizija koji je likvidiran kod Loznice pošto je prethodno jednog srpskog policajca ubio, a drugog ranio. Ušao je na Kosovo preko Merdara u noći između četvrtka i petka.

Advokat porodice Hajrizi Arijanit Koci rekao je da je ispunio obećanje da će telo doneti na Kosovo.

„Obećao sam da ću doneti telo. Misija dobro obavljena. Veoma sam umoran. Telo je predato Institutu za sudsku medicinu, tužiocu i Kosovskoj policiji. Sada nastavljaju sa daljim postupcima. Biće dodatnih ispitivanja, to je u nadležnosti tužioca. Sve dokumente koje sam imao predao sam našem tužilaštvu, policiji, tako da smo imali odličnu koordinaciju. Kancelarija Kosova, ministar spoljnih poslova i Ministarstvo spoljnih poslova su nam mnogo pomogli“, rekao je Koci.

Hajrizi, koji je početkom jula pobegao iz kosovskog zatvora, jednog srpskog policajca je ubio, a drugog ranio 18. jula nedaleko od Loznice, nakon što ga je patrola zaustavila radi rutinske kontrole.

Dan kasnije, srpska policija ga je locirala, a zatim i likvidirala u obračunu, s obzirom da je pružio otpor prilikom hapšenja.

Na Kosovu su prvobitno izrazili sumnju da li se zaista radi o Fatonu Hajriziju, ali je njegov identitet potvrđen.

Nadležne institucije Kosova sprovode dalje forenzičke postupke za identifikaciju tela ubijenog Fatona Hajrizija u Loznici, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Kosova, prenosi Koha.

Ministarstvo nije navelo ime ubijenog, ali je mediji navode da je to telo Fatona Hajrizija, što je potvrdio i advokat Hajrizijeve porodice Arianit Koci.

Telo je u ranim jutarnjim časovima prevezeno na Kosovo. Na Merdaru su čekali članovi porodice i prijatelji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari