Potpisana Deklaracija o političkoj budućnosti moderne evropske Srbije

Ostavite komentar


  1. Izvinjavam se ali jako glupa i nepismena izjava Konstatinovica. No nije toliko ni bitno…obaveza delovanja po ovoj deklaraciji moze biti u koliziji sa delovanjem po usvojenoj politici stranke, recimo evropske vrednosti su postovanje onstitucija i ucestvovanje na izborima i u parlamentu…i sta ce onda uraditi Gordana Comic? Ovako samo jos vise udaljava gradjane od DS-a, koji postaje stranka koju ne postuju ni njeni clanovi!

  2. Predstavnici civilnog drustva da krenu i u druge aktivnosti sa clanicama EU na drzavnom nivou i da sve vise preuzamaju obaveze tragikomicne vlasti koja nas drzi u blatu decenijama. Pod hitno da se formiraju komisije koje ce sto pre zapoceti ozbiljne pregovore ka clanstvu Srbije u EU.

  3. Ne moze u Srbiji biti bilo kakve ‘antievropske propagande’, vece od one koju Brisel sam sebi pravi. Potpuno je neshvatljiv stav gornjih ‘Deklaratora’ o nekakvoj eurosektaskoj motivaciji Srbije koju ta ista Sekta kojoj zudi ignorise, ili ‘makronski’ otvoreno odbacuje? Zar smo svi potpuno mentalno zastranili ne shvatajuci gde nam je dodeljeno mesto (‘u trecem tedu’) i da je clanstvo u bilo kakvoj organizaciji, ‘brak’ u kojoj postoje dve zainteresovane i saglasne strane koje se onda dogovaraju i sporazumevaju o svemu, a ne Kult slepog obozavanja propalih ideja i nedostiznog cilja koji odavno vise i nema smisla. Taj kult se i sam pred nasim ocima i bez skrivanja bas u ovom trenutku intenzivno menja, polako postajuci nesto sasvim drugo od njihovih istetoviranih ‘euro halucinacija’?! Zar ‘Deklaratori’ ne shvataju da njihova ideja ‘Evropa’ danas mnogo lici na Komunizam negde iz 1988.?
    Mozda Vucicu treba Psihijatar, ali ocigledno nije jedini. Probudite se, pogledajte oko sebe!

  4. Sram vas bilo, to sto predlazes je u suprotnosti sa evropskim vrednosti, jer i stitucije drustva ne cini civilni sektor, niti moze preuzeti njegove ingerencije! A i sa druge strane mora da postoji javna volja da nas zele i namecu nam da moramo da priznamo nezavisnost Kosmeta! To su trenutno dva najveca problema u prikljucivanju, jedan spoljasnji i jedan unutrasnji…a vrednosti moze uvek da usvojima i da pocnemo da ih se pridrzavamo i bez formalnog uclanjenja, tj. dzaba uclanjenje ako ih ne primenjujemo, kao Bugarska, Grcka, Rumunija, Slovenija, Hrvatska….

  5. Đilasovi botovi preplavili Danas jer se rađa nova opoziciona sila koje će ih počistiti sa pilitičke scene – nova levica by Bakić!

Ostavite komentar


Politika

"Kad dobiješ posao lobiste ’Rio Tinta‘, ideš tamo gde te firma šalje": Nakon Vučićeve izjave da će kancelariju predsednika Srbije premestiti u zapadnu Srbiju 9

„Kad dobiješ posao lobiste ’Rio Tinta‘, ideš tamo gde te firma šalje“: Nakon Vučićeve izjave da će kancelariju predsednika Srbije premestiti u zapadnu Srbiju

Jačanje lične vlasti Aleksandra Vučića na račun vladavine prava iza sebe ostavlja institucionalni pepeo, što je, takođe, zagađenje sredine u kojoj živimo, jedan je od komentara sagovornika Danasa na njegovu najavu da će kancelariju predsednika Srbije premestiti u zapadnu Srbiju, kako bi direktno razgovarao sa narodom o rudarenju litijuma.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.