Izvor Danasa iz Ministarstva odbrane rekao da je akcija potrage za Haškim optuženikom izvedena u sklopu aktivnosti na koje se država obavezala Zakonom o saradnji s Haškim tribunalom. Prema njegovim rečima ovakve potrage se dešavaju povremeno, jer je potrebno proveriti sve informacije koje su u vezi s haškim optuženicima.

Izvor Danasa iz Ministarstva odbrane rekao da je akcija potrage za Haškim optuženikom izvedena u sklopu aktivnosti na koje se država obavezala Zakonom o saradnji s Haškim tribunalom. Prema njegovim rečima ovakve potrage se dešavaju povremeno, jer je potrebno proveriti sve informacije koje su u vezi s haškim optuženicima. Na pitanje novinara Danasa da li je reč o vojnom objektu na Ceru on je odgovorio potvrdno. Za akcije u vojnim objektima zadužena je Vojna policija i operativci Vojno-bezbednosne agencije.
Bruno Vekarić, portparol Tužilaštva za ratne zločine, nije mogao da odgovori na pitanje Danasa da li ima informacije o ovoj akciji.
Meštani tvrde da su jake snage Žandarmerije opkolile više sela na Ceru.
Akcija hapšenja haškog optuženika Ratka Mladića na planini Cer trajala je do završetka izdanja našeg lista. U 18 časova izvor Danasa blizak Vladi Srbije naveo je da se „ne dešava ništa neuobičajeno“.
Početkom prošle godine spekulisalo se da je Mladić lociran na Ceru i da se pregovara o njegovoj predaji. Početkom devedesetih Cer je bio važno strateško uporište, jer su iz vojnog objekta koji se nalazi pored arheološkog lokaliteta Kosanin grad posmatrana dešavanja preko Drine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari