Potvrđena lista udružene novosadske opozicije: "Vlast uplašena od poraza, pokušala je na sve načine da osujeti našu kandidaturu" 1Foto: Danas/A. L.

Gradska izborna komisija potvrdila je listu udružene novosadske opozicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“ pod rednim brojem 11, nakon pregleda dopunjene dokumentacije.

Izborna komisija je od opozicije tražila da dostavi ispravke u vidu nedostajućeg pismenog ovlašćenja političke stranke Pokreta za obnovu Kraljevine Srbije za zaključenje koalicionog sporazuma, kao i 14 ponovo popunjenih formulara kandidata jer su imali pogrešno upisane adrese u odnosu na ono kako su očitane, što je posledica toga što nove lične karte imaju trostruku numeraciju, pa na primer adresa nije „25“, nego „025“.

Listu „Udruženi za slobodan Novi Sad“ čine Srpska koalicija NADA (Novi DSS i POKS), sve stranke sa prethodne liste Srbija protiv nasilja (Stranka slobode i pravde, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Srbija centar – SRCE, Pokret slobodnih građana, Zeleno-levi front, Ekološki ustanak – Ćuta, Pokret za preokret), kao i Građanski pokret BRAVO i Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani.

Nosioci liste su prim. dr Vladimir Vrsajkov i Borislav Novaković, a prvi na listi je Miloš Tubić.

Iz Koalicije se zahvaljuju građanima i građankama, aktivistima i aktivistkinjama na podršci u prikupljanju potpisa, ali i na predstojećoj predizbornoj kampanji i pobedi.

„Vlast je uplašena od poraza, pokušala je na sve moguće načine da spreči opozicionu izbornu listu da se kandiduje, tražeći ‘dlaku u jajetu’ u dokumentaciji i maksimalno odugovlačeći njeno proglašenje, da bi pre nje proglasili svoje fantomske izborne liste, koje imaju za cilj da razvuku glasove opozicije i ostanu ispod cenzusa. Osim ovog nemoralnog čina, SNS je organizovao da se čitav grad, svi trotoari i pešački prelazi išvrljaju i naruže natpisima „bojkot 02.06.2024″, kako bi građani pomislili da postoji deo opozicije koji poziva na neizlazak na izbore. Ništa im to neće pomoći jer će Novosađani glasati za promene, za toleranciju i svoju slobodu, a ne za agresiju, mržnju, netrpeljivost, bahatost i podlosti poput ovih“, stoji u saopštenju.

Dodaju i da, znajući za planove naprednjaka da bi građanima bilo sasvim jasno koja je prava opoziciona izborna lista, a koje su lažne, udružili su se uprkos razlikama u ideologijama u jednu listu, da bi pobedili i, kako kažu, „zaustavili dalje naprednjačko pustošenje i urušavanje grada i njegovih vrednosti“.

Više informacija iz Novog Sada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari