Poverenik: Bez nepravilnosti u skupštini 1Foto: Medija centar

Činjenice utvrđene u postupku nadzora ničim nisu potvrdile da je u Narodnoj skupštini Republike Srbije vršena nezakonita obrada podataka o ličnosti jer je obradu podataka obavilo ovlašćeno lice u statusu internog revizora Narodne Skupštine, u prostorijama Narodne skupštine i u skladu sa relevantnim propisima, saopštio je Poverenik informacija od javnog značaja.

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti okončao je postupak nadzora nad sprovođenjem i izvršavanjem Zakona o zaštiti podataka o ličnosti od strane Narodne skupštine Republike Srbije pokrenut povodom molbe grupe zaposlenih u Narodnoj skupštini.

Navedenom molbom zatraženo je od Poverenika da preduzme potrebne mere, odnosno proveri navode iz teksta koji se pojavio u medijima, a u kome se navodi „da je neovlašćena osoba tokom avgusta 2017. godine ušla u kancelariju za ljudske resurse i uzela fotokopije dosijea većine zaposlenih.“

U cilju pravilnog i potpunog utvrđivanja činjeničnog stanja ovlašćena lica Poverenika zatražila su i izvršila uvid u svu potrebnu dokumentaciju i uzela usmena izjašnjenja od nadležnih službenih lica u Narodnoj skupštini, o čemu je sačinjen zapisnik.

Poverenik je zbog velikog interesovanja medija, zapisnik o sprovedenom postupku nadzora koji sadrži sve relevantne ?činjenice istakao i na svoju veb prezentaciji.

Povodom obraćanja nekih novinara i medija koji su od Poverenika tražili stavove i o drugim pitanjima u vezi sa poremečenim odnosima u Skupštini koji su kulminirali otvorenim sukobom rukovodećih ljudi u Skupštini u toku direktnog prenosa od strane RTS-a, Poverenik ukazuje da je reč o pitanjima koja su u nadležnosti drugih organa ili same Narodne skupštine. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari