Povišena borbena gotovost se ne odnosi na celu vojsku

Naredba predsednika Srbije usmerena na svega nekoliko jedinica Vojske Srbije

Ostavite komentar


  1. „Skupština od konstituisanja u ovom
    sazivu ni o čemu što je na dnevnom redu
    ne raspravlja zbog nedemokratskog
    karaktera ove vlasti“

    Znaci od demokratskog karaktera vlasti zavisi rad skupstine a ne od ustava. Dakle, mozemo i da nemamo ustav, ali od demokratskog karaktera vlasti, a ne i od Kostunicinog ustava koji je na snazi, zavisi rad Skupstine.

  2. Neka ostane vojska u čizmama još mesec dana kada će pasti sneg na Šar planini, a skijačka staza na Brezovici započinje na 2550 metara, gde će se pojaviti Tači sa skijama i četvrorica njegovih čuvara koji jedini znaju da skijaju, dok ostali naoružani će ih čekati dole na kraju staze. Samo da se od straha ne useru u gaće Vučić i Vulin, ili nedaj bože da vojska izgubi strpljenje pa njih dvoje šutnu po dupeta čistim čizmama sa usmrđenim nogama. Nedovršeni i nedozreli igraju se državnika, a nisu ni za čuvare bostaništa. Šta nam donesoše demokratski izbori!!! Sve je ovo predvideo mudi Sokrat još u Petom veku pre nove ere. Toliko nisko pala je Srbija?! No i Vojvoda Putnik je odgovrio vojniku tokom Prvog velikog rata, kada ga je pitao, „Vojvodo, šta će biti sa nama?“: „Stradaće najbolji, a ostaće narednih sto godina da vode Srbiju strašljivci, prevaranti, secikese i budaletine.“

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.