Lajčak tvrdi, Vlada Srbije ćuti: Da li je povlačenje pisma o crvenim linijama Ane Brnabić uvod u priznanje nezavisnosti Kosova?

  1. samo lupetate niko neje potpisao niti ima nameru,dajte na uvid i vi glasnogovornici i lajček već samo lajete.

  2. Вучићу и целој влади треба судити за велеиздају.

  3. Ljudi vama fali ne jedna daska u glavi.vec na kub2
    Samo tracarite I polemisete Bez veze a la trla Baba lan da joj prodje Dan.
    Stidim SE svog naroda.

  4. Pa neka ga priznaju. Kosovo je i onako i ovako nezavisno. Vreme je za bolji zivot za sve na Balkanu

  5. Sve je VUČIĆ pispjsao i dao sa nije nebi lutao od sela do sela i ubeđivao onaj jadan narod kome je svega dosta krajnje je vreme da se narod osvesti ako hoće da spasi državu

  6. Neka ga neko pita, ko je njega ovlastio da sa EU se dogovara i na osnovu tog dogovora implementira i time ozbiljno krši Ustav ove Zemlje. To bi trebalo da se Ustav i sud time pozabavi, a ako neće sam da se pokrene narodna inicijativa pošto opoziciju odavno nemamo.

  7. Srbi, takvi kakvi ste ZASLUŽUJETE Vučića joś 20 godina.

  8. Ово је што кажу енглези-спиновање или по нашки-подметање.Ниједан акт који потпишу наши политичари а који је противан Уставу Републике Србије је ништаван.За такве ствари је потребан референдум и промјена устава.Чак и да којим чудом већина грађана Србије референдумом подржи промјену устава и признање Космета као независне државе , такав акт је међународно-правно ништаван јер је Резолуција СБУН1244 изнад њега и каже да је Космет саставни дио СРЈ, дакле њене наследнице Србије.Сви ови коментари „аналитичара“ су баљезгање на нивоу кафане после 10-ог пива.

  9. To nije uvod već kraj priznavanja Kosova.To je rekao i predsednik da je od državnosti Srbije na Kosovu ostala samo prosveta i zdravstvo.To je rečeno i pre 12 godina da Srbija može da finansira ( da finansira, ne da rukovodi)rad zdravstvenih službi i škola,kulturno-umetničkih društava,zavičajnih manifestacija,,čak ni opstanak verskih i kulturno-istorijskih spomenika nije adekvatno garantovan i zaštićen,jer su se pregovarači ( bez članova SPC),dogovarali u četiri oka.Krah jedne priče i rezultat jednog čoveka koji i posle svega kliče ;Nema predaje.

  10. 1. da li je priznavanje uopšte bitno kad je dao sve. Da li je ostalo nešto što nije dao u svojim pregovorima za koje su ga ovlastili skupština/vlada ili ko ?
    2. Bio čika Berns i dao domaće zadatke. Pa da vidimo ko neće uraditi svoj domaći u tišini naravno.

  11. @Elmosko,
    Kurti sprovodi, Vučić ćuti i zamajava narod sa Rio Tintom, EU aminuje, a sve se to dešava jer gospoda nije pročitala ovaj komentar-esej Elmoska.
    A kada ga pročitaju, oma će da se vrate na početne pozicije.
    Ustav Srbije nema značaja u međunarodnim odnosima. Njegova svrha je:
    A) Da javni tužilac privede pravdi onog ko ga krši.
    B) Da se narod digne i uradi ono što je javni tužilac propustio da uradi. Da, dobro ste pročitali. Narod je Ustavom ovlašćen da ukloni sa vlasti one koji krše ustav.

  12. Elmosko
    9. septembar 2024. u 11.06
    Ово је што кажу енглези-спиновање или по нашки-подметање.Ниједан акт који потпишу наши политичари а који је противан Уставу Републике Србије је ништаван.За такве ствари је потребан референдум и промјена устава.Чак и да којим чудом већина грађана Србије референдумом подржи промјену устава и признање Космета као независне државе , такав акт је међународно-правно ништаван јер је Резолуција СБУН1244 изнад њега и каже да је Космет саставни дио СРЈ, дакле њене наследнице Србије.Сви ови коментари „аналитичара“ су баљезгање на нивоу кафане после 10-ог пива.

    Biće pre da vi baljezgate posle desetog piva. U rezoluciji nigde ne piše da je Kosovo sastavni deo SRJ, osim u delu gde je ono to de jure pre referenduma gradjana Kosova koji treba da se izjasne o nezavisnosti. U poslednjem poglavlju te rezolucije stoji da o daljem statusu Kosova odlučuje isključivo Vojno krilo Saveta bezbednosti ( čitaj – NATO ). To je potpisano, a da li se to
    kosi sa našim Ustavom, to medjunarodnu zajednicu ne zanima.

  13. Ovo je veoma znacajno pitanje od strateske vaznosti i ovo interesuje narod. Hoce li neki novinar iz pozicije ili opozicije da postavi piitanje predsedniku, premijeri ili direkno Ani. Trenutno to je najznacajnije pitanje i onda situacija trenutna na Kosovu bice jasna.

  14. E moj Mile kad ćeš više shvatiti da u ovakvoj vrsti pregovora data reč važi kao i potpis. Zato ti oni viču da nisu ništa potpisali. Uostalom budi iskren pa reci šta je sve obećavao da neće dati i šta bi sa tim i koji je rezultat svih tih njegovih pregovora?

  15. Ajde botovi, branite Kosovo i voljenog predsednika.Gde vam je ono kad se vojska na Kosovo vrati?Šarate fasade po Srbiji a narod na Kosovu prepušten na milost i nemilost Kurtiju.Bagro naprednjačka

  16. @Mile, ljubi ga majka. Gospodine, po zavrsetku Ohridskog dogovora ako se secate receno je da su se svi dogovoili oko implementacije osim sto je g. Vucic stavio primedbu oko UN i nista drugo. Zapamtite u pravu kada Predsednik jedne drzave kaze ok ne treba potpis to je to. I ne samo predsednik nego bilo ko pregovara sa nekim i prihvati to i kaze ok to je to. Zbog prevaranata se uvrezilo misljenje i pocela primena potpisivanja i pecacenja. U davna vremena posle dogovora stisnes ruke jedan drugom i to je to. Ziveli

  17. Da pitam ovog Mileta. Ko im je potpisao i predao tel.broj, jezero Gazivode,elektro distribuciju, sudove, tužilaštva, povlačenje policije, tablice (nema predaje KM ostaje), vozačke dozvole, bankomate, banke, pošte, dinar, i ko je i po čijem nalogu polagao zakletvu na ustav Kosova u skupštini Kosova i ko je prihvatio da Kosovo može u sve međunarodne i sportske institucije? Molim odgovor.

  18. Što prije progutate gorku pilulu prije ćete se okrenuti i pogledati što se to radi u vašem dvorištu! Tko to kopa?!?

  19. Vlada Srbije je manja od makovog zrna, dok predsednik vežba izvesne početničke kulinarske veštine, važno je da ćute i da se prave da nisu odavde, dok Kurti vata zalet za skok u OUN. Tako je to kad imate kukavicu na čelu države, koja ne sme da saopšti narodu šta je prihvatio u raznim pregovorima, i narod koji se pravi da ne zna da je Kosovo odavno pušteno niz vodu. Vučić laže narod, a narod laže Vučića i tako do sudnjeg dana.

  20. Mala je ovo zemlja koliki je to izdajnik.
    A vi botovi što više verujete šta vam se kaže i naredi, nego sopstvenim očima… baš ste jadni.

  21. Uvod je bio podrška zapada Vučiću da dođe na vlast i potpiše Briselski sporazum. Razrada nam traje eto već 12 godina i sledi nam u narednoj godini zaključak.
    A neka se pripremi RepublikaSrpska za slican scenario.
    Ovaj izdajnik pristaje na sve, samo da ostane na vlasti.

  22. Lajčak i Ana mogu lepo da idu pizda materinu a mi ćemo se obračunati sa Šiptarskom gamadi. To isto važi za sve, ko ne priznaje Kosovo i Metohiju kao deo Srbije može slobodno da se pakuje. Vreme je da se jednom za svagda reši ovaj problem!

  23. Polako ali sigurno se priznaje. Ne mora da se prizna odmah, medjutim potezi na sveru koji se desavaju uveravaju nas u to. Za to vreme vreme na vlasti je kupljeno i ono moze ici i vise od izbora 2027. Sada evropa ima pouzdanog partnera u vlasti za ispunjavanje svih zahteva. A u medijima sve moze da spinuje kao i obicno masa ce to proguta svakako.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.