Požarevac: Novi gradonačelnik Saša Pavlović  1Saša Pavlović, novi gradonačelnik Foto: M. V.

U Požarevcu je 17. avgusta održana konstitutivna sednica Skupštine grada, a glavne tačke dnevnog reda bili su potvrđivanje mandata odbornika, izbor čelnika Skupštine i Grada Požarevca.

 Za novog gradonačelnika izabran je Saša Pavlović, dosadašnji zamenik gradonačelnika, a za njegovog zamenika Slaviša Aleksić iz Odeljenja tržišne inspekcije. 

Za predsednika Skupštine grada izabran je Predrag Mijatović, za njegovog zamenika Nataša Krstić, a za sekretara Anđelka Otašević. Izabrani su i novi članovi Gradskog veća, kao i Komisije za izbor i imenovanja, Komisije za mandatno-imunitetska pitanja i Gradske izborne komisije. Na sednici je prvo usvojen izveštaj o izborima sprovedenim 21. juna i ponovljenim izborima. Od ukupno 68 odborničkih mandata, koliko ih ima u Skupštini grada Požarevca, 49 ima lista “Aleksandar Vučić – za našu decu“.

Lista „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije-Jedinstvena Srbija – Dragan Marković Palma“ osvojila je 13 mandata, „Suverenisti“ četiri i Vlaška stranka „Most“ dva mandata. 

Za konstitutitivnu sednicu Skupštine grada, koju je zakazao njen dosadašnji predsednik Bojan Ilić, nije bilo predviđeno da se obavi i izbor gradonačelnika, njegovog zamenika i članova Gradskog veća. Međutim, Ilić je 14. avgusta predložio izmenu dnevnog reda, u koji je dodata i ova tačka. 

Ostavka

U toku konstitutivne sednice, za govornicu je izašao Slobodan Jović iz SPS-a, direktor JKP „Komunalne službe“ i podneo ostavku na mesto odbornika. Kao obrazloženje, naveo je kako vidi da je u lokalnom parlamentu podmlađen sastav, pa je red da novi ljudi vode grad. 

Koalicija

Od lokalnih izbora do danas, u Požarevcu nije došlo do formiranja nekih koalicija, kao što je to ranije bio slučaj. Donedavno vladajuća koalicija SNS-SPS formirana je u proleće 2013. godine. Međutim, za sada nema najava da će ona ponovo biti formirana. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari