Poziv na linč Jankovića 1

Pokret slobodnih građana (PSG), kao skandalozno i posebno opasno, ocenjuje saopštenje državne sekretarke u MUP Biljane Popović Ivković, za koje konstatuje da predstavlja repliku teksta „Ćuruvija dočekao bombe“.

„Pošto srpska javnost veoma dobro zna kako je završio Slavko Ćuruvija“, podseća PSG, „očekujemo da ovoga puta policija u kojoj je zaposlena autorka saopštenja neće biti na strani mogućih egzekutora“.

„Posebno smo zabrinuti zbog javnog poziva na linč predsednika Pokreta Saše Jankovića, koji se proglašava izdajnikom i lobistom nezavisnog Kosova“, upozorava PSG.

„U trenutku dok predsednik Srbije Aleksandar Vučić poziva na unutrašnji dijalog o Kosovu“, navodi PSG, „njegovi botovi najbrutalnije optužuju Sašu Jankovića i PSG za nešto u čemu su zapravo oni učestvovali i za šta je trebalo davno da odgovaraju“.

Državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Biljana Popović Ivković kritikovala je danas tekstom u Nedeljniku izjavu predsednika Pokreta slobodnih građana (PSG) Saše Jankovića o ulasku Kosova u Interpol.

„Saša, da li vi lobirate za nezavisno Kosovo“, upitala je Popović Ivković, koja smatra da je Janković „obični hladnokrvni politikant, bez trunke emocije“.

Ona pripisuje Jankoviću „govor mržnje“ i postavlja pitanje za koliko bi predsednik PSG „predao srpske policajce u ruke teroristima OVK“. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari