ana brnabićfoto FoNet Aleksandar Barda

Ana Brnabić, predsednica Skupštine Srbije, nakon vesti o atentatu na predsedničkog kandidata i bivšeg šefa Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donalda Trampa, sa svog X naloga uputila je pozviv i molbu „eliti u Srbiji i njihovim nezavisnim medijima“ da vide kakve mogu biti realne posledice mržnje koju svakodnevno promovišu i laži koje spinuju.

„Moj poziv, nakon pokušaja ubistva premijera Slovačke, Roberta Fica i, bivšeg predsednika i kandidata za sledećeg predsednika SAD, Donalda Trampa, koji su obojica preživeli samo pukom srećom i samo spletom neverovatnih okolnosti, je da svi shvate šta se dešava, i da je i jedan i drugi pokušaj ubistva sled iste matrice, matrice koju mi godinama gledamo u Srbiji i koja se pogoršava i postaje sve monstuoznija. Molim, još jednom, „elitu“ u Srbiji i njihove „nezavisne“ medije (koji su sve, samo ne zaista nezavisni) da vide kakve mogu biti realne posledice mržnje koju svakodnevno promovišu i laži koje spinuju. Sjedinjenim Američkim Državama, predsedniku Trampu, njegovoj porodici i čitavom njegovom timu, želim svu sreću i sve najbolje“, napisala je Brnabić.

Ona je takođe dodala da nikada okidač ne povuku oni koji su inspiratori.

„Uvek povuku oni koji su mentalno labilniji, ‘ekstremisti’, nesnađeni, nepronađeni, sa margina društva – u svojim glavama ‘borci za pravdu’. Oni su, ipak, kao i sam pištolj, snajper, ili nešto treće, samo oruđe u rukama svesne ‘elite’ koja ih svakodnevno poziva da to urade, svakodnevno inspiriše, svakodnevno ih zagovara“, napisala je predsednica Skupštine.

Kako je objasnila u svojoj objavi, onda dođe jedan dan kad se neko od tih labilnih, „ekstremista“, „boraca za slobodu“, pokrene i odazove direktnom pozivu koji mu upućuju danima, nedeljama, mesecima, godinama, sa medija, skupova, gostujući u emisijama.

„Jer šta je loše u tome da ubijete ‘nepomenika’, ‘Hitlera’, ‘Šefa organizovane kriminalne grupe’, ‘lobistu međunarodnih multinacionalnih kompanija, a protiv interesa sopstvene zemlje i naroda’, ‘zlo’, ‘bolesnika’, ‘nečastivog’, ‘radioaktivnog’, itd, itd“, napisala je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari