Pramenković: Sve bošnjačke partije na jednoj izbornoj listi 1Foto: N. Kočović

Predsednica Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV), Misala Pramenković. Sa današnje konferencije za novinare, pozvala je sve bošnjačke partije da, na predstojećim parlamentarnim i lokalnim izborima, nastupe ujedinjeni i na jednoj izbornoj listi.

Ocenila je da bi jedinstvena izborna lista „doprinela očuvanju svakog bošnjačkog glasa“.

– Bošnjacima, u ovom momentu, nije potrebno cepanje bošnjačkog glasačkog tela, nije potrebno slabljenje kapaciteta, već je potrebno da se ujedinimo, da pokažemo odgovornost, spremnost i otvorenost za zajedničku saradnju – poručila je Pramenković,

Rekla je da će, narednih dana, „svim bošnjačkim političkim subjektima biti upućen zvaničan poziv za razgovore“ na kojima će biti formirani principi za formiranje jedinstvene izborne liste.

Predsednica BNV apelovala je na sve učesnike izbora da vode fer i konstruktivnu kampanju, „u kojoj će predstaviti svoje programe, bez međusobnih uvreda i optužbi“.

Od nadležnih državnih institucija zahteva da građanima obezbede fer i korektne izbore „bez pritisaka i uticaja na njihovu slobodu izbora“, a od svojih sunarodnika da aktivno učestvuju u izbornom procesu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari