Pravo glasa na izborima ima 6.583.665 građana

Ostavite komentar


  1. Hoce neko konacno da objasni ko su tih milion gradjana sa pravom glasa koji nisu imali pravo na 100 evra od drzave i zasto?

    1. To i mene interesuje?Nemaš pravo na 100€, a imaš pravo da glasaš. Onako uzgred, moj komšija penzioner nije dobio 100€ i niko mu ne daje objašnjenje zašto.

    2. @Nenad***Kosovski Albanci,a Kosovo je navodno „južna srpska pokrajina“!E,pa,teritorija i stanovništvo idu zajedno.Srpski Ustav i preambula propisuju jedno,a kada su pare u pitanju onda je…eee!

    3. Ako je Kosovo deo Srbie eto rešenja.Ičekujemo da 130% albanaca glasa za AV.

    4. Mogu samo da nagađam, oni koji žive u inostranstvu i nemaju našu ličnu kartu već samo pasoš.

    5. U Beogradu na opštini Vračar u zgradi gde živim pozivi za glasanje stižu za mnogo osoba od kojih neke odavno ne žive tu, kao npr. jedna porodica albanske nacionalnosti koja je odselila pre više od 40 godina. Nisam siguran da su neki i među živima ali pretpostavjam da su to slučajevi koji su ostali bez 100 eura.

  2. Ako pravo glasa ima oko 6.5 miliona gradjana, a 100 evra je dobilo oko 4.5 miliona gradjana, gde se delo 2 miliona evra???

  3. Da li su tu i Žerar Depardje, Adrijana Lima i mnogi kojima je državljanstvo davano na lepe oči i druge atribute?

  4. A 4300000 gradjana se prijavilo za 100 evra , hvala drzavi jos jednom na 100 evra .Greota za one najstarije koji mozda nisu znali za Drzavni poklon .

  5. Izvinjavam se .Kada ukucate na internetu broj prijavljenih gradjana izadje podatak od 4,3 miliona , niko na internetu ne racuna penzionere, znacu ukupno ima 6,2 miliona , pa bravo za drzavu , ali opet ostaje ne zbrinutih starijih koji mozda nemaju ni penziju o njima treba da povedu racuna lokalne samouprave i da ih oni prijave da dobiju .

  6. Da li su i kosovski Albanci imali pravo na tih 100 EUR pošto su,teoretski,i oni građani Srbije prema Ustavu? Teritorija podrazumeva i stanovništvo koje na njoj žive.

  7. Zar je moguće da Srbija, koja ima tek nešto više od 7 mil. stanovnika, ima samo oko 500.000 mlađih od 18 godina? Ili su u spiskovima i mrtve duše?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.