Iako su predstavnici Kosovske elektroenergetske korporacije juče ušli u zgradu trafo-stanice u Štrpcu koju je kontrolisala Elektroprivreda Srbije, Bojan Savić, predsednik SO Štrpce, izjavio je za KiM radio iz Čaglavice da se i dalje ne zna kada će stanovnici ovog mesta dobiti struju.

Ključevi trafo-stanice predati su KEK-u posredstvom zvaničnika Kfora. Time je, kako prenosi B92, pozivajući se na izjave lokalnih zvaničnika u Štrpcu, „ispunjen i poslednji uslov za potpisivanje ugovora, naplatu paušala i uključenje struje u ovom mestu“. Radoje Krečković, direktor Elektrokosmeta, čiji je osnivač Vlada Srbije, izjavio je juče da upravna zgrada, koju traži KEK, ne može biti nikome predata, jer je vlasništvo EPS. Krečković tvrdi da se „svi dogovori EPS i KEK svode na pristanak EPS na zajedničku posadu u 35. kilovatnom energetskom postrojenju, preko kojeg se napaja kompletna Sirinićka župa“.

Povodom izjava Olivera Ivanovića, državnog sekretara u Ministarstvu za KiM, da je pitanje sporazuma sa KEK stvar lokalne samouprave, Zvonko Mihajlović, predsednik Opštine Štrpce izjavio je juče da „nikada i niko iz Ministarstva za KiM nije uputio nikakav pisani dopis na adresu lokalne samouprave u Štrpcu kojim je ovlašćuje da rešava problem sa strujom“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari