Kako je izgledalo predavanje Marka Đurića na Akademiji SNS za mlade lidere?(FOTO) 1L. Stevanović

Marko Đurić, ministar spoljnih poslova Srbije, jedan od najbližih saradnika predsednika Aleksandra Vučića i član najvišeg rukovodstva Srpske napredne stranke, održao je predavanje na Akademiji SNS za mlade lidere.

Marko Đurić je sam o tom predavanju obavestio javnost, prenevši utiske i fotografije na mreži Iks, u kojima dominira Vučić i njegova „vizionarska uloga“.

„Večeras sam imao druženje i razgovor sa mladim stranačkim kolegama, polaznicima polaznicima SNS Akademije za mlade lidere.

U zajedničkoj diskusiji o diplomatiji kao profesiji, spoljnopolitičkom pozicioniranju Srbije i aktuelnoj geopolitičkoj situaciji u svetu, zaista su me oduševila razmišljanja, analize i zaključci tih mladih pametnih umova.

Odluka predsednika Vučića da pokrene ovaj program pre nekoliko godina pokazala se kao vizionarska.

Snaga naše nacije počiva upravo na mladim ljudima; u njima je potencijal, energija, entuzijazam i oni su motor razvoja čitavog našeg društva — oni su budućnost Srbije!“, piše u Đurićevoj objavi.

SNS je 21. oktobra obeležila 16 godina od osnivanja. Marko Đurić je bio pripadnik antimiloševićevske omladinske grupe Otpor koja je aktivno učestvovala u Petooktobarskom prevratu, da bi potom bio jedan od prvih članova i osnivača SNS. Kako se navodi, dok je SNS bila u opoziciji bio je asistent zamenika predsednika SNS Vučića. Trenutno je potpredsednik SNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari