Predsednik LDP Čedomir Jovanović izjavio je da ta stranka „neće naći svoju sreću u ratu“ sa DS i sa njenim liderom Borisom Tadićem.


„LDP u Vojvodini želi partnerstvo s manjinskim i regionalnim strankama, kao i sa DS, kako bismo od Vojvodine mogli da napravimo tvrđavu moderne Srbije i krenuli u modernizaciju cele zemlje“, poručio je Jovanović juče u Novom Sadu, na osnivačkoj skupštini Pokrajinskog odbora LDP, za čijeg je predsednika izabran Dušan Mijić.

Liga socijaldemokrata Vojvodine u subotu u Zrenjaninu održala je partijski kongres, na kojem je usvojen predizborni program stranke. Portparolka LSV Aleksandra Jerkov predstavljena je kao buduća gradonačelnica Novog Sada, a zamenik predsednika Bojan Kostreš kao budući prvi čovek Zrenjanina. Predsednik Lige Nenad Čanak, primetivši da je u Srbiji trenutno poplava „regionalista“ i „decentralista“, ocenio je da je „bolje biti bilo šta drugo nego Vojvođanin“.

DSS je istog dana u Novom Sadu promovisao Program za ekonomski razvoj Vojvodine, o kojem su govorili predsednik i potpredsednik Vojislav Koštunica i Nenad Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari