Predizborna hronika Vranja: SSP hrabri "zloupotrebljene" zdravstvene radnike, "Zavetnici" prozivaju medije na lokalu 1Opozicija u slabom ritmu pred izbore.

U dosadašnjem toku predizborne kampanje u Vranju svojim saopštenjima najčešće se oglašava Stranka slobode i pravde (SSP) i Srpska stranka „Zavetnici“. SSP hrabri lekare Zdravstvenog centra da „izdrže pritiske“, dok stranka Milice Đurđević – Stamenkovski proziva lokalne medije koji kako neavode „ne znaju da su izbori raspisani i prenose samo stavove vladajuće koalicije“.

Predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) u Vranju dr Mirjana Ilić – Stošić, obraća se svojim kolegama u „belim mantilima“ u Zdravstvenom centru u Vranju.

„Kolege, ovih dana ste izloženi svakodnevnim pritiscima, maltretiranju i ucenama. Radno mesto za koje ste se školovali, žrtvujući svoju mladost, vreme i zdravlje, a vaši roditelji odvajali od usta da bi vas izveli na pravi put, danas ne služi da istakne vašu profesionalnost, humanost i solidarnost, već da vas pojedini opskurni likovi ucenjuju i maltretiraju. Polako, mučno, bliži se kraj vašem ponižavanju i degradiranju, da umesto da časno obavljate svoju profesiju zdravstvenog radnika, služite kao dekor autobusa, praznih fabričkih hala, montažno-demontažnih gradilišta i slušaoci ofucano demagoških fraza loših đaka i kriminalizovanih uličara“, navodi predsednica SSP-a u Vranju.

SSP obećava da će “ svima biti dostupno besplatno zdravstveno osiguranje, bez obzira na to imaju li, ili ne, overenu knjižicu.  Minimalne početne plate lekara od 1.000 evra, medicinskih sestara od 600 evra i srazmerno povećanje za sve ostale zaposlene medicinske radnike, ukidanje svih administrativnih barijera za pristup građana zdravstvenoj zaštiti. Završetak svih započetih investicija, u Zdravstveni centar Vranje, ulaganje u kadrove, a ne u cigle i grede, reviziju svih plaćanja u prethodnom periodu sa procesuiranjem svih koji su se na narodnoj muci, kao i otimanju od zdravstvenih radnika, bogatili, navodi se u saopštenju SSP iz Vranja.

Srpska  stranka “ Zavetnici“ Gradski odbor u Vranju „želi da obavesti sve televizije i radija u gradu da su raspisani parlamentarni i predsednički izbori u Srbiji!Kampanja je uveliko u toku. Ako niste znali,  ili niste obavešteni raspitajte se ili pogledajte vranjske portale koji uveliko prate dešavanja,objavljuju saopštenja i pišu o aktivnostima svih stranka u kampanji“, navodi se u saopštenju, koje potpisuje predsednik Gradskog odbora SSZ, advokat Vuk Nikolić.

„Jedino ako mislite da je praćenje samo vladajućih stranaka pravovremeno,istinito i objektivno informisanje Vaš zadatak,onda ste potpuno u pravu,ali samo iz Vašeg ugla. Realnost je sasvim drugačija. Želimo da Vas podsetimo, da se u velikom obimu finansirate iz sredstava koja se izdvajaju iz budžeta grada Vranja,koji, gle čuda,pune svi građani Vranja,koji žele da čuju stavove,mišljenja i ideje svih stranaka,a ne samo vladajućih. Na Vašim televizijama i radijima nema vesti o aktivnostima opozicionih stranaka,emisija u kojima bi bili suočeni stavovi različitih stranaka,nema ničega što bi potvrdilo da se radi o višestranačkim izborima“, navode između ostalog u svom saopštenju „Zavetnici“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari