Novo pojačanje SNS-a general saslušavan u aferi "helikopter" 1Iks/SNS

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić poželeo je danas dobrodošlicu Predragu Bandiću u Srpsku naprednu stranku, objavila je SNS.

Nova.rs podseća da je Predrag Bandić jedan od onih koji su saslušavani u vezi pada transportnog helikoptera Vojske Srbije u kome je tragično stradalo sedam osoba na kilometar od aerodroma Nikola Tesla.

Brigadni general Predrag Bandić je nakon odlaska sa dužnosti komandanta 204. vazduhoplovne brigade bio šef Vojnog predstavništva pri NATO, pisali su mediji.

U januaru 2021. Bandić je, ukazom predsednika Srbije, postavljen za načelnika Uprave za međunarodnu vojnu saradnju Ministarstva odbrane.

Istoga dana, predsedničkim ukazom, za šefa Vojnog predstavništva pri Misiji Srbije u NATO-u, postavljen je dotadašnji pomoćnika ministra odbrane, pukovnik Milan Ranković.

Nova.rs piše da se Bandić nedavno pojavio i na kontramitingu Srpske napredne stranke (SNS), gde je uslikan s ministrom odbrane Milošem Vučevićem, a u društvu kolega, generala Vojske Srbije Gorana Momčilovića, Mihaila Zogovića i Bobana Đorovića. Iako po Zakonu o vojsci ne smeju da odlaze na političke skupove, oni su se oglušili o zakon, a spornu fotografiju objavio je lično ministar Vučević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari