Predsednica BNV-a: Prioritet specijalni status Sandžaka

Ostavite komentar


  1. Srbija ne spori bosnjacki jezik.
    Bosanski jezik ne postoji kao sto ne postoji i kosovarski jezik, npr.
    Bosnjaci u Raskoj Oblasti su autohtoni narod i nisu nacionalna manjina cija je matica u BiH. Moze se ne storijski dokazati da su se Srbi i Albanci (Klimenti) pre poturcili u Raskoj Oblasti nego u BiH.
    Bosanjacki hegemonizam zam se ogleda u tome sto su granice Sandzaka duboko u CG i BiH i obuhvata cak vise gradova i stanovnika nego u Srbiji. CG kao gradjanska drzava Vam garantuje punu ravnopravnost. Bosnjacka Nacionalna Zajednica je najvisi stepen kulturne autonomije koju u Srbiji po srpskom ustavu mozete dobiti.
    Ako se resi pitanje KiM odvajanjem R. Kosova prestaje potreba i za postojanje Autonomne Pokrajine Vojvodine, jer ce see tada ukinuti AP Vojvodina, Skupstine i Vlada i Srbija postati jedinstvena centralizovana nacionalna drzava kojom ce se spreciti dalje urusavanje i cepkanje.

  2. Bošnjaci moraju prvo da se izbore da pola miliona Srba proteranih iz Hrvatske i 250.000 sa KiM pa kad oni dobiju autonomiju, oni če se boriti da i 100000 Bošnjaka dobiju autonomiju

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.