Predsednica novosadskog odbora LSV-Vojvođani: Ne plašim se, ali ni ne očekujem da će oni koji su mi oštetili auto biti uhvaćeni 1Zajedno za Vojvodinu

Predsednica novosadskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Maja Mrnuštik, kojoj su nožem izbušene gume pre dva dana u Novom Sadu, kaže da Danas da ne očekuje da će počinioci biti pronađeni.

– Dežurna javna tužiteljka je delo okvalifikovala samo kao uništenje i oštećenje tuđe stvari, za koje se počinioci ne gone po službenoj dužnosti, a svi znamo da ovo nije bilo (samo) to… Osećam se ugroženo, kao i svi iz opozicije, jer znamo sa kakvim režimom imamo posla. Ali već smo na to navikli, nažalost – rekla je Mrnuštik.

Kako dodaje, neće odustati od borbe za normalan život u ovoj zemlji.

– Ne plašim se, ali sam svesna da smo svi ugroženi, svako ko podigne glas protiv ove vlasti, automatski postaje njihova meta. To smo već toliko puta videli… – istakla je ona.

Mrnuštik nije prva osoba sa opozicione liste „Udruženi za slobodan Novi Sad“ koja ima problema nakon izbora.

Njenom stranačkom kolegi i takođe kandidatu na opozicionoj listi su urezali slovo „U“ ključem na haubi pre par dan, a kolegi iz koalicije iz Novog DSS-a, dolazila je komunalna milicija zbog kako kažu, lažnih komšijskih prijava.

Drugi članovi opozicione kolicije trpe verbalne pretnje na ulici od „naprednjačkih terenaca“ čiji je zadatak da obavljaju upravo ovakve prljave poslove.

– Kao da su čekali da vide kako će se izbori završiti pa su se sad „osokolili“. Izgleda da radimo nešto dobro, čim im smetamo – zaključila je Mrnuštik.

„Udruženi za slobodan Novi Sad“ ranije su saopštili da su gume noževima izbušili „pripadnici vladajuće stranke“.

Predsednica novosadskog odbora LSV-Vojvođani: Ne plašim se, ali ni ne očekujem da će oni koji su mi oštetili auto biti uhvaćeni 2
foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

– Izborni proces u Novom Sadu još nije završen jer je opozicija uložila prigovore o kojima sud još odlučuje, ali je ovaj čin izazvao revolt kod pripadnika vlasti i rezultirao ovim vandalskim činom – naveli su u saopštenju.

Ističu da je slučaj prijavljen policiji i da uprkos tome što događaj „ima očiglednu političku konotaciju, tužilaštvo je odlučilo da Mrnuštik mora privatno da goni počinioce a ne tužilaštvo po službenoj dužnosti“

Podsećaju da policija i tužilaštvo još nisu preduzeli mere da pronađu napadače koji su tokom izborne kampanje nasrnuli na aktiviste udružene opozicije i izbušili predizborni balon.

– Kao što nisu ni raskrinkali nezakoniti kol centar na Novosadskom sajmu tokom izbornog dana, odakle su počinioci bežali skrivajući identitet, tako ni sada tužilaštvo nije pokazalo interesovanje da se pronađu i gone počinioci – naveli su iz udružene opozicije.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari