Predsednici subotičkog i somborskog odbora Narodne stranke nisu zvanično obavešteni o raspuštanju, ali imaju saznanja da je informacija tačna 1Foto: Logo

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke u Subotici Miroslav Čavlin kaže za Danas da nije još zvanično obavešten od organa Narodne stranke o raspuštanju odbora u Subotici, iako ima meritorna saznanja da su ovi navodi tačni i da je, kako je naveo, “izvršen čin odmazde zbog učešća u kampanji našeg predsedničkog kandidata”.

“Ipak, bilo bi odgovorno i valjano sačekati zvaničan stav – odluku nadležnih organa Narodne stranke, pa ću onda vrlo rado da Vam dam izjavu po tom pitanju, kao i o svim drugim pitanjima koja se tiču političkog angažmana za dobrobit građana Subotice, naroda i države Srbije”, napisao je u poruci Miroslav Čavlin.

Slične informacije dolaze i iz Gradskog odbora Narodne stranke u Somboru, čiji predsednik Siniša Trnjakov kaže za Danas da ima ista saznanja o raspuštanju odbora, ali da se čeka zvanično rešenje organa Narodne stranke.

“Navodi u sinoćnjem tekstu koje je objavio portal Danas su potpuno tačni i očigledno je da Vaš izvor ima odlične informacije. Moramo ipak imati sluha i sačekati zvanično rešenje organa Narodne stranke, tako da bih tada mogao biti opširniji po ovoj temi”, napisao je takođe u poruci Siniša Trnjakov.

Kako je Danas sinoć pisao, na sednici Izvršnog odbora Narodne stranke koja se održala u četvrtak, 7. aprila, ovo telo raspustilo je četiri lokalna odbora zbog učešća u kampanji Zdravka Ponoša.

Prema saznanjima Danasa, raspušteni su odbori Subotica i Sombor, a na mesto poverenika postavljen je Predrag Dragojević, potpredsednik Izvršnog odbora.

Takođe, raspušteni su odbori Kostolac i Žagubica i na mesto poverenika ova dva odbora postavljen je potpredsednik Izvršnog odbora Nenad Milojičić, a kako je naveo izvor Danasa, u narednim danima se očekuje raspuštanje još nekih odbora koji su učestvovali u Ponoševoj kampanji kao što su Kraljevo, Šabac, Stara Pazova…

Ove navode demantovao je danas predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić na konferenciji za novinare, rekavši da je ta informacija netačna, da je raspušten jedan odbor zbog nepoštovanja stranačke procedure, a zamerio je Danasu i što informaciju nije proverio u Narodnoj stranci.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari