Predsednik CIK-a Krešnik Radonjići oglasio se povodom medijskog praćenja izbora na Severu Kosova 1Printsrkin Kosovo onlajn

Predsednik Centralne izborne komisije Krešnik Radonjići jutros je zajedno sa članovima CIK-a posetio biračka mesta na severu Kosova i tom prilikom izjavio da da ne postoji naredba o sprečavanju medija da izveštavaju, prenosi Reporteri.

Radonjići je rekao da ne postoji nalogo sprečavanju medija da izveštavaju.

„Da se razumemo, ne postoji naredba da se spreči izveštavanje medija. Mediji mogu slobodno uzimati snimke sa biračkih mesta, kako spolja tako i unutar njih. Došlo je do zabune u priručniku. Nismo dali nalog za zabranu izveštavanja”, kaže Radonjići.

Radonjići je rekao da izborni proces za sada ide dobro i da nije zabeležena nikakva nepravilnost.

Na biračkom mestu u Bošnjačkoj mahali u Severnoj Mitrovici policija nije dozvolila novinarima da snimaju i isterala ih iz zgrade, javio je ranije portal Kosovo onlajn.

Kako je javio novinar Kosovo onlajna, policija je sa biračkog mesta isterala novinare.

Ranije jutros, na istom biračkom mestu došlo je i do prve nepravilnosti kada posmatraču ispred Lokalnog saveta omladinskog delovanja Leposavić koji je akreditovan za praćenje izbornog procesa nije dozvoljeno da uđe na biračko mesto i prati izborni proces.

Na severu Kosova u sedam časova otvoreni su glasački kontejneri za lokalne izbore na severu Kosova, koje bojkotuju Srbi zbog neispunjavanja zahteva o hitnom formiranju ZSO i povlačenju specijalnih jedinica policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari