Predsednik države u 21. veku ide u crkvu da se pomoli pred važan put: Da li je Vučić doživeo versko otkrovenje?

Ostavite komentar


  1. Predsednik Vučić je vernik veruje u boga traži molitvom podršku u teškim trenucima za naš narod I državu.

  2. Srbi uvek pred velike bitke se pomole u crkvi ili manastiru da im i Bog pomogne u predstojećoj borbi. Tako i naš predsednik Vučić, ide u Njujork da se bori za Srbiju.

  3. Vratio sam se iz inostranstva 2010. godine sa nadom da Srbija ide u dobrom pravcu. Od 2012. do sad se puno toga promenilo, ali uglavnom na gore. Sad spremam papire i bežim odavde, verovatno zauvek.

  4. Predsednik naše zemlje Srbije Aleksandar Vučić molitvu marketinški nezloupotrebljava već time daje snagu sebi i narodu u teškim trenucima.

  5. Koliko ste vi jadni novinari u Danasu, zar je moguce da i ovi vidite lose? Cela opozicija je placena sa zaoada, kao i vi. Samo da mrzite zemlju Srbiju.

  6. List Danas samo o predsedniku Aleksandru Vučiću piše laži Šta bi drugo i radili za istinu i neznaju.

  7. Predsednik Vucic time pokazuje da veruje u Boga, i moli se kao i svi ostali ljudi.

  8. Niti sam religiozan, niti sam pristalica AV, ali neka mu je Bog u pomoci protiv svih Srbomrzaca i Sorosevih placenika.

  9. Sad imitira Putina. On stalno nekog imitira I ne treba trosit previse reci o njemu.

  10. Какво бре верско откровење, обично сујеверје и бајање, сигурно носи у ташни зечију шапицу у истој прегради са кожним гаћама

  11. Pa, zar čovek u Srbiji nema pravo da veruje u Boga?! Opet komunistički duh izbija iz pisanja dnevnog lista Danas. Prošlo je vreme partijskih komesara i pretvaranja crkava u štale.

  12. 1. Da ovo zlo veruje u Boga ne bi smeo ni crkvi da se priblizi.
    2. Da ima Boga valjda bi ga do sada bar kucnuo po ramenu i rekao mu da prekine sa unistavanjem naroda.

  13. Da li L. Valtner zna da npr. americki predsednici zakletvu polazu na Bibliji? Obama je npr. 2008. godine zakletvu polozio na Linkolnovoj Bibliji.

  14. Oprostite, ali otkud tu gospodja predsednuca Narodne skupstine?

  15. Da veruje u Boga nebi radio ovo sto radi. Sta je sve radio i u čemu je učestvovao i treba da se moli Bogu za sebe samo je zaboravio da Srebrenica nije u Srbiji već u BiH a dali se Dodik moli i uđe li on u NJujork kao i Zeljka

  16. Ratni huskac Vucic, „100 muslimana za jednog Srbina“, 90% Evrope odbacuje. Ni Bog ne oprasta sve.

  17. Da li i gospodja Milena Popovic ide u Njujork?
    Mozda za ambasadora?

  18. Bolje bi bilo da preda vlastima BiH ratnog zlocinca Novaka Djukica koji je odgovoran za smrt 71 djeteta na Tuzlanskoj Kapiji kad je naredio da se granatira omladina. Onaj koji sakriva zlocince je i saucesnik

  19. Kakvo bre otkrovenje, zamajava ovaj zatucani narod. A cemu sluze svece, parastos drzavi koju je unistio?

  20. Komunista u duši. Licemer. Lažni patriota. Prodao bi nas sve da može, verovatno već jeste…

  21. Da li se molio pred prihvatanje Briselskog sporazuma…2013. …??

  22. A Ana na molitvi? Kako funcionise odnos SPC-Ana? Sta SPC misli o njenom seksualnom opredeljenju, njenoh porodici…? I kako se Ana nosi sa tim?

  23. Aj što ide nego što vodi kamermana da ga snima dok ide… u crkvu. Duhovno… do jaja.

  24. U crkvu si trebao ici devedesetih, kada si bio u vladi Slobodana Milosevic. Sada je kasno.

  25. Vi nažalost preuzimate njegov narativ o strašno važnom putu i tobožnjoj borbi za Srbiju, …

  26. Pa i Aleksa se moli pred izvođenje slobodnih bacanja! To je potpuno u trendu. Samo molitva pomaže

  27. Jadne duše,
    Zašto mrzite Srbiju.
    Vi mrzite roditelje svoje.
    Nemožete ništa Aleksandu Vućiču.

  28. Ma ne nego treba da pristanemo na etiketu genocidnog naroda koji nam lepe oni koji nas mnogo vole od 1914 o da im senimo priznanjem Kosova da bi nas pustili u EU jednog dana , kada nas svedu na granice iz 1878.

  29. Goran Marković iz Trsta, upravo na Novoj objasnio Vučića.
    Ja bih rekla da je njegova verska aktivnost samo u funkciji ostanka na vlasti.

  30. Bezbožnici i neprijatelji Srbije ne mogu da razumeju, čemu molitva.

  31. Na mnogo vaznih sastanaka je g. Vucic isao i svi su bili VAZNI za Srbiju a nije isao u Crkvu, zasto je sada ovo izuzetak ako je marketing onda je ruzno i ruzno sto mu Patrijarh pomaze u tome ako nije marketing zasto to ne radi redovno? Ziveli

  32. @Rio i ostali botovi, dokle cete da provlacite tezu da oni koji nisu za g. Vucica su mrzitelji Srbije, da li ste vi NORMALNI, ljudi u Srbiji ne mrze Srbiju cak sta vise ali ne vole druge stvari a narocito podele koje je uprilicio g. Vucic svojim delovanjem. Ziveli

  33. Ima li nešto što ovaj nije iskoristio za ličnu reklamu? Bestidnik.

  34. Kakva šarada i licemerje, politikanstvo a ne ozbiljna državna politika!
    Taj nema veze sa verom, potekao sa ulice ima navijački moralni kodeks blizak Cosa Nostri…

  35. Nije on agnostik ni ateista, on je navijač,Nema on blage veze ni sa vjerom ni sa molitvom,to je sve folkoristika i mahanje sa Crkvom.Bog ne prima molitve,koje ne znače ništa osim jeftinog reklamiranja.,A što se tiče molitve vezamo za Rezoluciju,to je trebao učiniti pre godinu dana,kada je hajka i akcija oko Srebrenice krenula. Sve je sad kasno,ovo je samo da se pokaže,a to nije uopšte bitno,niti od koristi.

  36. Manipulant glumi kneza Lazara s tim što je ovaj krez već izgubio/predao Kosovo.Narod treba ozbiljno da se zabrine,šta će sad da proda.Kraj ovakvih Srba,Vučića i patrijarha,Murat je nagrada.

  37. Pa svi mafijozi su isli u crkvu i kao veliki posteni vernici sedeli pocasno u prvom redu.Izgleda poglavarima svih vera to nesmeta vazno je da donacije stimaju.Blagoslovili bi oni i crnog djavola a kamoli Anu.

  38. Sa uživanjem čitam Danas! Uživam da vidim koliko u svakom tekstu, sa svakim sagovornikom, na svaku temu, oni nađu način da govore negativno o crkvi, o patriotizmu, o srpskom marodu, srpskoj istoriji… Da, mnogi su postupci za kritiku i treba da budu podvrgnuti kritici javnog mnjenja, ali i kad ima povoda za objektivnu kritiku, vi to upropastite opaskama iz kojih se vidi da je antirežimski medij u službi onih koji bi sutra zatvarili crkve, ukidali ćirilicu, vratili jugoslovenstvo ili uveli evropejstvo, ali u svakom slučaju odrekli se srpstva. Hvala vam što to ne krijete!

  39. lel pronađeno telo male Danke? Jel obustavljena gradnja kamenoloma u Zaječaru? Jel kriminalac Radijičić u zatvoru? Jel pop u crkvi ili Vučićevom kabinetu?

  40. Srbija uopšte ne bi bila u sadašnjem „teškom“ položaju da nije Vučićevev pogubne politike. Umesto da smo odavno u EU, mi smo na evropskom putu zagrljeni sa Rusima i Kinezima. Za kakve interese se bori čovek koji je Kosovu dao sve a sada se kao ljuti što ovi ulaze u OEBS i na kraju u UN.

  41. Koji smo mi cirkus i žabokrecina…Pitanje za botove da li vernici postuju bozju zapovest NE KRADI ?

  42. Sve za rejting! Porfirije preobrazio Vucica u vernika bez uslova da postuje Bozije zapovesti,Vucic uclanio Porfirija u SNS!

  43. Prvo: Patrijarh mu je brat od tetke…drugo: Ne sme izgubiti Beograd…

  44. U Americi se zaklinju nad Biblijom, pa niko ne konstatuje da su doziveli otkrovenje…

  45. Osvescenje NARODA dolazi vrlo brzo, sta je sve Vucic imao u rukama dolaskom na vlast kad je Kosovo u pitanju a kakvu sad ima poziciju ima ,ta analiza mora da se obavi…Srecno nam bilo najnovije udaranje u GRUDI JUNACKE….

  46. У 21. веку нам је Бог потребан више него икада…што се тиче Учића и Анаса …исти послодавац…жалосно је што лик иде из маркетиншких разлога….али Божја промисао је изненађујућа ….можда се пеосветли и призна све своје зле чинове…сви знају да тога има јако пуно….

  47. Moli se da se spase gneva koji ga čeka zbog korupcije, laži i uništenja naroda i države kojima kriminalom upravlja.

  48. Bog se ne mesa u djavolje rabote. Ovo su se oni skupili zarad blesavog naroda. Žaba je skuvana

  49. Trikovi ovog opsenara i vašarskog prevaranta su već postali otužni. Zar mu je tolika frka i panika od ovo malo opozicije?

  50. Nadamo se da u Njujork vodi dovoljan broj autobusa, bez njih ne može da priča.

  51. Neki još ne shvataju da se svet nalazi pred krajem liberalizma? Liberalizam je krenuo kao sloboda pojedinca i društva od ugnjetavanja, kroz vladavinu demokratske volje većine, kroz slobodu mislu, govora, delanja..

    Sada je klatno otišlo u drugu krajnost, u voukizam, dženderizam; sada imamo vladavinu raznih manjina – od LGBTQ i raznih zeleno- ultra levih ideologija, do nenormalnog broja raznoraznih NVO – svi ti antidemokratski entiteti bi da nas podjarme, da vladaju nad nama i našim mislima, govorom, delanjem. Da nam propisuju njihove novokomponovane „vrednosti“ kao neuputne.

    Od feudalne diktature stigli smo do liberalne diktature.

    A nekima nije jasno da je svaka diktaturs pre svega – diktatura?!?

    E pa Vučić je uskočio u tradicionalni voz kojim putuje 6/7 planete, svi osim Zapada. Odbacujući transhumanizam i posthumanizam, cračajući se tradicionalnom humanizmu, tradicionalnim zapadnim idejama slobode….

  52. Kažu botovi da posete laži . Stvarno nema smisla da pišete o molitvama, a biste pisali o tome da je tražio 100 muslimana za jednog srbima i da je 1999 dobio stan od države

  53. Treba korigovati naslov. Mislim da je Patrijarh odavno doživeo političko otkrovljenje.

  54. Vi ste opsednuti Vucicem, btw. ja nisam njegov pristalica niti sam ikad glasala za njega, ali me iritirate sa konstantnom pricom o njemu.

  55. Da je AV i malo vernik i hrišćanin odlazak u Crkvu i molitva bi bili sasvim uredu. Ovako, to je samo još jean predizborni spot.

  56. Titov pionirčić teško da može biti vernik. Ali sad je sve moguće. Postoji (VI) veštačka inteligencija, kojom se može prikazati bilo šta, što vam padne na pamet. Tako se već pojavila montaža, u kojoj je mali Vučić. Očekujte i novu izbornu reklamu, u kojoj će prvorođeni spasavati more dece iz smetova, ali u adekvatnoj opremi gorske službe spasavanja, a ne u odelu i plitkim cipelama, kao u Feketiću. Prevarama nikad kraja.

  57. Bog ne postoji. To je čista filozofija. Izmislili bogati da bi kontrolisali sirotinju.

  58. Vera je lična stvar, molitva je lični čin. Ovo je parada za opseniti prostotu, svo ono crkveno lažno zlato, ni u srednjem veku nisu se tako kitili popovi koji treba da budu oličenje skromnosti i smernosti.

  59. Kakvo, bre, versko otkrovljenje? Taj ne veruje čak ni samom sebi -o veri u Boga ne treba ni govoriti. Sve je to foliranje pred izbore onih zatucanih stanovnika Srbije koji umesto u Boga veruju u Vučića! Pa dozvoljavaju da ih vucaraju po Srbiji na mitinge AV za dva, tri sendviča i flašu kisele vode kako bi im isprao mozak i privoliju da glasaju za njega!

  60. Trebao je da povede veliku vernicu Jovanu Jeremić, da „zaokruže“taj medijski cirkus kako dolikuje njima. I Pink da prenosi uživo.

  61. Bogu se „moli“, a đavolu služi. Hohštapler, lažov, prevarant…

  62. Nema Boga. Da ga ima ne bi ratni huškač i profiter zajahao vlast u ovoj sirotoj, pod njim, možda državom.

  63. Vera i molitva se rade u tisini, AV udario na sva zvona, ovo je parodija kako izgleda vernik. Bog ce mu tako i vratiti, eto njega ismejanog iz NY.

  64. I knez Laza se pomolio pred Kosovo. Ovi ili su losi glumci ili budale? Ko jos najavljuje odlazak na molitvu pa jos dovede i kamere?

  65. Otišao kod Profiterija da razmotre tešku situaciju, koji novi terenac da mu obezbedi iz Fundusa.

  66. ЈОШ НАМ ЈЕ ПОТРЕБНА ПОМОЋ СВЕВИШЊЕГ?

    Да ли председнику има помоћи? Он је поткупљивао Клинтона, највећег злоћинца према нама, а његова помоћ је изостала. Затим, тражио је помоћи од такође злочинца Тонија Блера, чак је помагао као саветник ΛV види се да нам је помогао, узео нам паре заједно са супругом, наше адвокатице. Када је видео да му нема помоћи молио се Богу у цекви, а заборавио је да не постоји Бог у стварности, осим у главама верујућих. Када се председник врати из САД, знаћемо колико мује помогао Бог, дотле без коментара, молим!

  67. Moleban za ukidanje/zaboravljanje Srebrenice….videcemo koliko su im „jake“ molitve. Ako su se zaista zdusno pomolili (svim svetima) mozda se pokaju u UN i preformulisu nepravednu odluku.

  68. Predsednik Vučić – politički jadnik koji je pritom dovoljno glup da misli da će mu ova religijozna gimnastika pomoći u bilo čemu.

  69. Ismejao je verski čin, obesmislio ga. A šta je tek od sebe napravio… Svi oko njega su u tome učestvovali… Jad i beda!

  70. Demagogija i žvaka za oči neukih i naivnih! Takvim „vernicima“ Bog ne pomaže. Naročito ne preko ovakvog „patrijarha“.

  71. Care Aco, od Srbije glavo…
    Covek je umislio da je Car Lazar i da ide sa svojm skutonosama u boj u Njujork…pa se pricescuje i priziva nebesku Srbiju u pomoc…velike sile se urotile protiv njega, ali nema predaje…

  72. Naka mu na Pinku naprave kriptu pa neka tamo snima ovaj cirkus po ceo dan.

  73. Jadna li crkva i pravi vernici sa Đavolom na vlasti. Jer ovo ide da se pokaje za novitare iz Arbedareve koje je terao da za vreme bombardovanja buduna radnom mestu iako je znao da će zgrada biti bombardovanja!

  74. Оде човек у Цркву који на јавном сервису пре десетак година изјави да не верује у Бога! Тешко нама!

  75. Vera je nešto duboko intimno i molimo se u tišini. Ali, ja neću kritikovati našeg nesalomivog predsednika. Slediću njegov primer, svaki put kad odem u crkvu zalepiću obaveštenje na ulazna vrata zgrade. Nek znaju komšije kakva religiozna osoba živi pored njih. A možda mi i Bog pomogne da razumem u kakvoj lakrdiji od države živim.

  76. Šta je tu loše ako ide u crkvu da se pomoli i potraži pomoć i snagu od Boga?

  77. najveći ikada, velemajstor obmane i laži pravi performans za hipnotisani narod, glumata predstavu san i java hrabrog koče, a popac pored njega je u vezi sa bogom kao dupe i televizor u boji.

  78. Bože, molim ti se, plati mu više, na ovom svetu, vidiš da je zapeo.

  79. Sve se može kupiti,potplatiti,izbajati,pokaditi,ali ne i psihičko zdravlje,pa je prirodno da se AV javi u našu ustanovu ili da ga dovedu.

  80. Što se Vučić nije molio Bogu i pitao Porfirija kako da ne izda Kosovo? Zatrpava svoje nepodopštine izdaju i laži izmišljenom kuknjavom zbog Srebrenice, dok je obećavao sto muslimana za jednog Srbina. Ovce, primitivci i podanici su jedini koji ga štite od svog naroda i sveta.

  81. Mladima je manje poznato da je Sadam Husen pred napad alijanse iznenada postao veliki vjernik i počeo klanjati. To mu nije mnogo pomoglo, neće ni ovome.

  82. Mislim da je deran odavno video svog Boga,a tek će da ga i oseti uskoro.

  83. Bogu se moli od malih nogu i stalno a ne samo kad zatreba i kad je tesko. Neverujem da ce mu Bog ovu molitvu uvaziti iako je i Porfirije dao blagoslov. Zna Bog ko je vera a ko nevera .

  84. Е колико би и небу и земљи Србији
    било спасоносније да је више просветњених вером православном па и од исламских правдољубивих патриота,земаљско је за малена царство,а небеско довека.
    У Библији пише свака власт је од Бога и треба је поштовати и сваки дамар и вапај за истином Господ зна и прати,као што је говорио и наш велики Патријарх Павле
    ☦️☦️☦️

  85. MESIJE,čudno da nije preko bare otišao peške,ala bi ameri zinuli.

  86. Urednici danasa samo pravite problem vernicima sa ovakvim tekstom onima koji su protiv Vucica. Svacije je pravo da se pomoli i ovo ce biti iskoristeno ovaj vas tekst jer nije bitno koji je vek i godina kad neko veruje u Boga ma da ovaj ne mislim da veruje samo koristi crkvu

Ostavite komentar


Politika

Danas nastavak dijaloga Beograda i Prištine 9

Danas nastavak dijaloga Beograda i Prištine

Nova runda dijaloga Beograda i Prištine na tehničkom nivou zakazana je za danas, a na dnevnom redu je, kako je najavio portparol Evropske komisije Peter Stano, napredak u primeni Ohridskog sporazuma i razgovori o pitanjima koja utiču na normalizaciju odnosa Kosova i Srbije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.