Predsednik DSK izjave ministra unutrašnjih poslova nazvao nepromišljenim i huškačkim 1Foto: Wikipedia/Arianit

Predsednik Demokratskog saveza Kosova (DSK) Ljumir Abdidžiku ocenio je nepromišljenim i huškačkim izjavu ministra unutrašnjih poslova Kosova Dželjalja Svečlje, koji je naveo da je protest veterana OVK u Prištini moguće povezan sa protestima protiv nasilja u Beogradu, odnosno da je deo „hibridnog rata Srbije“.

„Nepromišljena, huškačka i uvredljiva izjava ministra unutrašnjih poslova. Neosnovano etiketiranje novinara i sramno vređanje boraca – čak i ako se ne slažemo sa njima – novi je nizak nivo politike u republici. Ignorisati komunikaciju šefa stranke sa teroristom, a sa puno mašte graditi huškački i konfrontirajući jezik je maskenbal“, rekao je Abdidžiku u izjavi na Fejsbuku.

Abdidžiku je naveo da je Kosovu danas potrebna razboritost.

„Potrebni su nam mudri umovi, koji okupljaju a ne razdvajaju. Danas su nam, pre svega, potrebni političari koji se distanciraju od tako primitivnog načina razmišljanja. Takav način razmišljanja ne zaslužuje ništa osim otpuštanja. Ništa manje“, napisao je lider DSK.

Dodaje je da Kosovo zaslužuje bolje, i da mora da napravi novi put, a da rečniku kakav koristi ministar unutrašnjih poslova, koji po njegovoj oceni podstiče nasilje „nema mesta“.

Ministar Svečlja je ranije danas u izjavi na Fejsbuku naveo da predsednik Srbije Aleksandar Vučić gubi bitku na terenu u odnosu na premijera Aljbina Kurtija, zbog čega se vraća hibridnom ratu kroz koji pokušava da podstakne nerede na Kosovu, u šta je uvrstio i najavljeni protestni skup veterana OVK.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari