Predsednik Jermenije: Srbija prijateljska zemlja 1Foto: Beta /Miloš Miškov

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković i predsednik Jermenije Armen Sarkisijan su danas u Beogradu izrazili nadu za jačanje saradnje dve zemlje.

Sarkisijan je kazao da Srbiju smatra prijateljskom zemljom i da pridaje veliki značaj međuparlamentarnim odnosima.

Istakao je, kako se navodi u saopštenju, da je u Jermeniji došlo do velikih promena i pozvao Maju Gojković da ponovo poseti Jermeniju.

Gojković je kazala da postoji prostor za unapređenje medjuparlamentarne saradnje razmenom poseta na najvišem nivou i saradnjom na nivou radnih tela, poslaničkih grupa prijateljstva i u okviru medjunarodnih parlamentarnih organizacija.

Tako će 141. zasedanje Interparlamentarne unije u Beogradu, od 13 do 17. oktobra, na kojem će jermensku delegaciju predvoditi predsednik Parlamenta Ararat Mirzojan, biti prilika da se razgovara o konkretnim oblicima saradnje „kako bi svi razgovori i dogovori predsednika dve države dobili potvrdu i na parlamentarnom nivou“, piše u saopštenju.

Zahvalila je Jermeniji, kako se navodi, zbog „razumevanja situacije“ u vezi s Kosovom i zbog podrške da se nastavi dijalog Beograda i Prištine radi postizanja kompromisnog i održivog rešenja.

Sarkisijan je danas u Beogradu razgovarao i s predsednikom i premijerkom Srbije, Aleksandrom Vučićem i Anom Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari