„Predsednik isuviše voli vlast da ne bi pristao na kohabitaciju“: Sagovornici Danasa o izjavi Vučića da više ne bi bio predsednik ako bi premijer bio iz neke druge stranke

Ostavite komentar


  1. nema sansi da podnese ostavku, pre bi izvrsio samoubistvo, a i nije lose da on dovrsi veleizdaju pre nego sto sidje sa vlasti, a da nas evropske snage ubrzano uvedu u eu, a sva krivica ce ici vucicu

  2. Pozdrav listi “ Srbija protiv nasilja“
    Treba nam 1.000.000 glasova.
    Glasajmo za ovu listu, treba nam restart a onda pravi izbori.

  3. Nepotrebna tema za razglabanje jer je SVIMA JASNO DA ON NIKADA NEBI DAO OSTAVKU KOJU POVREMENO „NUDI“

  4. Jasno. Tada nebi imao apsolutnu vlast, na koji je navikao.
    Njegov ego, da je najpametniji, najbolje, da najviše zna, mu to ne dozvoljava.

  5. kako je govorio da ga „mesto predsednika Srbije ne intetesuje“ za veme predsednikovanja Tome grobara!! Zakleo se na Ustav i Miroslavovo Jevanđelje- pa Ustav krši svakodnevno! To je spodoba kojoj je laž, prevara i još dosta toga lošeg, srednje ime!! Stvarno mi je žao svakoga, ko ovoj prodanoj duši može bilo šta poverovati. A posebno imajući u vidu da je bolestan za vlašću!

  6. „ako premijer bude iz neke druge stranke, i da u tom slučaju neće više biti predsednik.“
    – Čovek je u jednoj rečenici pokazao koliko je inferioran u svakom pogledu. Bez pajaca i poltrona oko sebe on ne može da funkcioniše.

  7. Zar je moguće da Vučić misli da bi Opozicija u bilo kom mandatu.. sa njim saradjivala???
    Taj film se neće ni snimiti ni davati!

  8. Opet njegova klinačka manipulacija.
    Njega je strah što više ne bi mogao da krši Ustav i meša se u poslove vlade, a ne što više ne bi mogao ništa da uradi za Srbiju. Ionako ni do sada nije ništa uradio, sve su bili promašaji, uz obilato prisvajanje tuđih ustavnih nadležnosti i kršenje ustava.

  9. Srbija NEstaje sa Vucicem , clanovi SNS ce m,asovno izaci na izbore ne zbog Vucica nego zbog sebe znaju da ce se desiti lustracija ! Ako SNS pobedi Srbija se raspada , clanovi SNS ce toliko maltretirati i napadati narod iz osvete da ce se Srbija raspast pa je moguc i gradjanski rat ! Moramo uzeti u obzir da je Srbija u bankrotu i da ce iduce godine nastati socijalni bunt tako da izbori nista ne znace ni njihov rezultat !!!!

  10. Свако тумачи према својим склоностима и модусу размишљања. Ја сматрам да г-дин председник, Александар Вучић, ради изврстан посао за Србију. Да је раст у свим сферама живота и друштва видљив и мерљив чак и лаицима. Зашто је тешко појмити да неко жели да уђе у читанке као доприноситељ ? Ако дођете у закључку довде, онда је јасно да би прекинуо бављење политиком уколико му се не признају резултати рада.

  11. Vučić po ustavu uglavnom ima samo protokolarne nadležnosti.
    Može se reći da on nema nikakvu vlast. On vlast sada otima i uzurpira. A to ne bi mogao kada bi vladu činile ličnosti od integriteta. Toga se on boji.
    Ako se sada toga boji, zamislite koliki mu je strah da ode sa vlasti.

  12. On nece podneti ostavku pa makar cela srbika da nestane, lazeeeee, za mnoge stvari znamo mi malo koji imamo iole “ mozha“, ako smazra da ga “ volimo“ , a stranka sa tim ljudima ne bi trebalo da osvoji ni, 0,000001% od tkz premijerke, ministri do poslanike sljammmm

  13. Odlično čovek zna da će ga Vlada bez SNS i ostalih poltrona, odmah razvlastiti i pokrenuti brojne istrage njegovih bezbrojnih bezakonija i da neće dočekati kraj mandata na slobodi. Boji se robije!

  14. Moja komsinica „baba Rada“ se „više potresla“ kada je procitala naslov: „Čija je gibanica – jer izgleda da nije naša“ nego zbog činjenice da bi Vučić ako ne pobedi SNS mogao podneti ostavku na mesto predsednika „bez izvršnih ovlašcenja“ !
    Čoveku kao sto je Predsednik Vučić, neophodna je vlada koja mu kao SNS vecina „garantuje izvršna ovlašcenja“ koja po Ustavu Srbije Predsednik NEMA i iz tog razloga „Srbija ne sme da stane“ inače će se Vučić ako „Srbija protiv nasilja“ formira vladu, naći u „slićnoj situaciji kao i naša gibanica“ i morat ce da se „raspravlja“ o tome „Čija su izvršna ovlašcenja– jer izgleda da nisu naša“ tj. nisu nas predsednika nego VLADE Srbije !
    A Vučić bez „izvršnih ovlašcenja“ to bi vam bilo nešto kao „ZSO koju Srbima na Kosovu nudi Kurti“, za koju Vučić sam kaze da je „besmislena“ !
    E te „besmislene“ funkcije predsednika „bez izvršnih ovlašcenja“ Vučić bi se mogao odreći i „okrenuti ledja Srbiji“ koja mu je „NAJPREČA“ i prepustiti je na milost i nemilost ovima koji
    „zele da je zaustave“ što bi neki mogli pogrešno da protumace da su Vučiću „preča izvršna ovlašcenja“ od Srbije i njenih gradjana a „svi znamo da to nije tako“ !

  15. Borba protiv mafije,da se procesuiraju afere,korupcije,ubistva,progoni,zastrašivanja……da se sruši njihova finansijska podrška izvršiteljska mafija……
    E onda,lustracija,poreklo imovine,oduzimanje,sud i Robija…
    Tada Srbija nebi imala duga,a narod bi živeo život.
    Ovo jeste ogroman posao ali je potreba i nije nemoguće.

  16. U Srbiji je potreban žestok revanšizam prema SNS sekti ili mafiji.Većina na robiju,jer dokaza je bezbroj.
    Mora im se oduzeti pokradeno,mora se Srbija i narod izvući iz ropstva i Ralja mafije.

  17. Pitam AVučića dali on to sebe Teši..što mu drugi oduzimsaju VLAST iz ruku????

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 5. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.