Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Nevzad Lutviu: Diskriminacija albanskih kadrova na primeru imenovanja sudija

Ostavite komentar


  1. Albanci iz tzv. „presevske doline“ treba da imaju SVE sta i Srbi u Albaniji – mogu slobodno na studijsko putovanje u Albaniju i neka zapisu sva prava koja imaju Srbi i neka isto traze i za sebe. Davno su prosla vremena kada je moglo da prodje ovo albansko glumatanje o „diskriminaciji“ i „ugrozenosti“.

  2. Lepo kaže ovaj gore , srbi u Albaniji zvanično jedva i da postoje iniko nema problem s tim. Razumem ove iz EU što ne zanima stanje srpske manjine u Albaniji ali je totalno sramotno što to ne zanima ni naše političare. I tako je zadnjih 70 godina.

  3. Zakon o imenovanju sudija naglašava posebnu pažnju na nacionalni sastav stanovništva, odgovarajuće uključivanje nacionalnih manjina i poznavanje stručne pravne terminologije jezika nacionalnih manjina koji se koristi u toj sudnici.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.