Predsednik opštine da pročita Statut 1Foto: Simo Marić

„Ovih dana u mnogim štampanim i elektronskim medijima pominje se Gornji Milanovac u ne tako lepom kontekstu.

Smatram da, kao jedina opozicija u ovom gradu, moram da dam komentar na ovakvo blaćenje opštine. Naime, na poslednjoj održanoj Skupštini, predsednik opštine je komentarisao i s namerom pravio pritisak na dnevnu štampu, iznoseći svoje nestručno mišljenje o čitanosti, temama i uređivačkoj politici“, navodi se u saopštenju koje je uputila javnosti odbornica Kristina Milošević.

„Na više sednica skupštine, ja sam iz najbolje namere, kada vidim da predsednik opštine krene da se bavi onim „bapskim“ rekla – kazala o familijama, automobilima odbornika i nevažnim stvarima za predsednika opštine, skretala pažnju i objašnjavala šta je u stvari posao predsednika. Nikada, ni u jednom statutu bilo koje opštine ne piše da bi, recimo predsednik trebalo da maše slikama nečijeg auta, ili da se bavi, na primer, muževima i ženama odbornika i odbornica. Ali nikako nije prihvatao moje savete. Mislim da bi bilo dovoljno da je barem jednom otvorio Statut i pročitao koje su mu sfere poslova. Sigurno bi se osetio pomak u njegovom rasuđivanju. Ovako smo došli u situaciju da pocrvenimo kada nas pomenu u nacionalnoj štampi. Kada pomenu Gornji Milanovac strepimo ko je od učenih, akademskih građana, intelektualaca, ozbiljnih ljudi uzeo da razmatra naivno mešanje našeg predsednika u uređivačku politiku lista Danas, kao i javno izgovaranje reči „pljuvanje“ za pisanje određenih medija, navodi se u ovom saopštenju,

„Još jednom apelujem na predsednika opštine da pročita Statut, neće mu to oduzeti mnogo vremena, ali i da razume to što pročita, kao jedino čime treba da se bavi. Sve ostale stvari koje ga interesuju, fotografisanje, tuđi životi, svoje mišljenje u vezi rada određenih institucija, novina, sportskih dešavanja, trebalo bi da jednostavno smatra svojim hobijem I svojim slobodnim aktivnostima, a ne usko povezanim stavkama svog trenutnog radnog mesta. I ponoviću još jednom, kada dođete u opštinu tu ste predsednik, institucija, a kad izađete iz nje slobodno budite samo Dejan Kovačević, običan čovek“, navodi u ovom tekstu Kristina Milošević koji je juče dostavljen javnosti i medijima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari