Saznajemo: Radoslav Marjanović ponovo kandidat za predsednika opštine Stari grad 1foto: Antonio Ahel/ATAImages

Skupština opštine Stari grad danas bira predsednika opštine, a kandidat je Radoslav Marjanović, dosadašnji predsednik opštine iz redova Srpska napredne stranke, nezvanično saznaje Danas.

Marjanoviću za izbor su potrebni glasovi liste „Čuvari Starog grada“ Marka Bastaća, koji je na funkciji predsednika SO, ali nije poznato hoće li mu dati podršku.

Sednica SO Stari grad otvorena je danas oko 10.30, a sednici prisustvuje 45 odbornika, od ukupno 56.

Sednici prisustvuju četiri odborničke grupe – SNS, ZLF-PSG, NPS-DS-EU-NLS, Čuvari Starog grada i jedan samostalni odbornik – Emilijan Gerasimovski, izabran sa liste „Za zeleni Stari grad – Dejan Žujović“.

Gerasimovski je isključen sa liste nakon što je glasao za izbor Marka Bastaća na mesto predsednika Skupštine.

Ko je Radoslav Marjanović?

Radoslav Marjanović je rođen 1989. u Beogradu, odrastao je i živi na Starom gradu.

Diplomirao je ekonomiju na Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju (FEFA) gde je stekao zvanje diplomirani ekonomista, a trenutno je na master studijama na beogradskom FPN-u, stoji na sajtu Opštine Stari grad.

Završio je OŠ „Drinka Pavlović“, a srednjoškolsko obrazovanje u Petoj beogradskoj gimnaziji. Od 2014. do 2019. radio je u Ministarstvu omladine i sporta, pri kabinetu ministra na poslovima međunarodne saradnje, unapređenja omladinske politike, podsticanju omladinskog preduzetništva i zapošljavanja mladih. Učestvovao je i u kreiranju Nacionalne strategije za mlade (2015-2025).

Član je SNS-a od 2010. a poslednjih šest godina aktivno se bavi lokalnom politikom. U dva mandata (2014 i 2018) je biran za odbornika Skupštine grada Beograda, a od 2016. je bio zamenik šefa odborničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini grada Beograda.

„Kao odbornik zalagao se za brojne projekte i inicijative na Starom gradu –  od rekostrukcije Pionirskog parka i Parka vojvode Vuka, uređenja zelenih površina i urbanih džepova, obnovu i uređenje preko 200 fasada duž Kosančićevog venca i drugih starogradskih ulica, do projekta spuštanja jezgra grada na beogradske reke“, navode na sajtu opštine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari