Predsednik Pokrajinskog odbora Narodne stranke na Kosovu napustio funkciju 1Foto: Dušan Pešić/Danas

Predsednik Pokrajinskog odbora Narodne stranke na Kosovu Žarko Ristić saopštio je da napušta tu funkciju zbog nesuglasica sa predsednikom partije Vukom Jeremićem i zbog njegovog odnosa prema Srbima na Kosovu.

Obaveštavam javnost Srbije da kao predsednik Pokrajinskog odbora Narodne stranke za KiM napuštam tu funkciju zbog dubokog neslaganja sa Vukom Jeremićem i njegovim odnosom prema Srbima sa Kosova i Metohije, naveo je Ristić na Tviteru.

Naglasio je da „Srbi sa KiM nikada neće biti mrva za potkusurivanje“, niti predmet Jeremićevih manipulacija.

Svi odbori Narodne stranke sa KiM će svoje političko delovanje nastaviti van Narodne stranke, uz punu podršku Miroslavu Aleksiću, naveo je Ristić.

Ristić je poručio da će svi odbori Narodne stranke na Kosovu od danas nastupati i braniti svoje interese samostalno i da više neće braniti interese Jeremića.

Sebična želja Jeremića da na temi Kosova i Metohije po svaku cenu nastavi svoje političko delovanje, zanemarivajući interese srpskog naroda i srske države, su neprihvatljivi za jedinu opozicionu političku snagu na Kosovu i Metohiji, napisao je Ristić, prenosi Kosovo onlajn.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari