Predsednik Skupštine Republike Srpske: Srbija je postala lider u mnogim sferama 1FOTO: N1.ba

Predsednik Skupštine Republike Srpske (RS) Nenad Stevandić izjavio je večeras za televiziju Pink da je Srbija postala jedan od lidera u mnogim sferama.

„Srbija je postala jedan lider u mnogim sferama. Pored (predsednika Rusije Vladimira) Putina i predsednika Kine (Si Đinpinga), sada imamo i (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića koji se suprotstavio i jednoj Nemačkoj“, rekao je Stevandić za TV Pink verovatno aludirajući na glasanje u Generalnoj skupštini UN o rezoluciji o Danu sećanja na genocid u Srebrenici.

Ranije danas, premijer Miloš Vučević i predsednica skupštine Ana Brnabić dočekali su predsednika vlade RS Radovana Viškovića, srpskog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Željku Cvijanović i Stevandića.

Zvaničnicima iz RS dolaze povodom Svesrpskog sabora koji će biti održan sutra u Beogradu.

Stevandić je rekao da njega administrativne linije više ne zabrinjavaju.

„Sreli smo se na mostu koji spaja obale i narod. Granica više ne postoji jer su one administrativne, a mi smo jedan narod. Ovo će ispisati stranice istorije. Ulazimo u formalizaciju srpskog jedinstva. Biće mnogo sporazuma. Ponosni smo na parlamentarni forum koji će biti dva puta godišnje. To je nadgradnja naših odnosa“, rekao je Stevandić i dodao da je zadovoljan što se sve dešava u miru uprkos ratu koji se odvija u svetu.

„Propagiramo mir i saradnju i to je najbolji način da se piše istorija, koja je na Balkanu znala da se piše na mnogo ružniji način“, rekao je on.

Brnabićeva je za televiziju Pink zajedno sa Stevandićem rekla da se raduje sutrašnjem danu i dodala da je važno da se pokaže sloga.

„Sutra će biti dan zajedništva, sloge i dan kada smo svi zajedno oko neke stvari koja nas spaja“, dodala je ona.

U Beogradu će sutra biti održan „Prvi Svesrpski sabor“ pod nazivom „Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari