Predsednik Vučić o Ohridskom sporazumu: Nemam problem sa tim sporazumom, ne znam šta je Ana Brnabić pisala EU 1Foto: TV Pink/Printskrin

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da „nema problem“ sa Ohridskim sporazumom, postignutim sa Prištinom uz posredovanje EU i SAD, koji podrazumeva „neke obaveze“ iako nije potpisan.

Vučić je u obraćanju iz Palate Srbija rekao da je Srbija „opredeljena za Ohridski sporazum“, kao i da ne zna ništa „ni o kakvim pismima“ koje je Evropskoj uniji slala sadašnja predsednica skupštine Srbije Ana Brnabić, dok je bila premijerka.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da Srbija jeste za dijalog s vlastima u Prištini, i da će uvek biti, ali da „neko mora da ispuni svoje obaveze“.

„Sa Ohridskim sporazumom nemamo problem, i o tome sam govorio u Narodnoj skupštini. Reči predsednika Republike obavezujuće su, one su jednako važne kao i pisani dokument. Nemam pojma o kakvim pismima je reč, ni šta je pisala Ana Brnabić, ni da li su oni donosili neko drugo rešenje“, kazao je Vučić.

Posrednik Evropske unije u pregovorima Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, tokom nedavne posete Prištini, novinarima je rekao da je povučeno pismo Srbije koje je uputila Ana Brnabić dok je bila premijerka, i koje se odnosi na „crvene linije“ za Kosovo.

Govoreći o nabavci višenamenskih francuskih aviona „Rafal“, Vučić je kazao da je Srbija u paketu kupila rezervne delove, logistiku kompletnu, od jakni, rukavica, „do svega drugog za naše pilote“, i da nisu tačni navodi pojedinih medija da su avioni nabavljeni bez rezervnih delova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari