Predsednik Vučić održao hitan sastanak sa ministrima zbog odluke Kurtija da zabrani dinar

Ostavite komentar


  1. Тврдоглав као мазга али туђа. Наравно да “ Косово “ може да одлучи коју ће валуту користити, и Црна Гора користи €вро као једину валуту, и јел се Вучић упишкио од муке због тога ? Није, и шта сад ? У којем новцу су запослени на “ Косову “ плаћени ? И сада ће кобојаги да одржи неки састанак . да донесе неку одлуку, бедасту, као што су све његове одлуке до сада биле бедасте. Најбедастији у Србији !

  2. Ajde dobri naš šahista, nađi odgovarajući potez na Kurtijev napad.Nemaš ti pojma, a vodio si sa 5.prema 0.Bravo Faraonu, možeš da matira samo polu pismenu sirotinju raju.

  3. DA ! Politicki manevar ! Kurti je ovde samo
    „mikrofon“ Nista on ne odlucuje, a to potvrdjuje i Lajcak jer: Nemoze danas da saopsti dogovoreno kao sa Kurtijem.. Pa da je sa Kurtijem, nema prepreke da istog momenta ne saopsti sta je odluceno u njihovom razgovoru. Zato, moji naivci u Srpskoj politici, Vucic da „raskrsti“ sakice i odlucno direktno do Bajdena, Solca Makrona i Fon der Lajenove, da ih priupita u “ bebe“: Ko je vama Kurti i zasto otimate tudje ? Tu ce dobiti ‘100″ odgovora u jednom i nece vise srljati „lavu“ u ralje. Kurti je ovde samo mali piun koji mora otvarati usta po naredbi ! I sta ces ti i tvoji ministri, da mlatite praznu slamu kao i do sada. Vucicu, kreni MUSKI ili mani se politike !

  4. Vucicu kriv si mnogo,svi srbi s Kosiva ce pobeci.
    Tvojom politikom ne i mnogo dece iz Srbije otislo,podelio si Srbiju.i zavaduo,nakraju tvojom.pilitikom dolazi do gradjanskig rata,mi smo sami sebi neprijatelji.

  5. Trebalo je vreme, ne manje od godinu dana, da se juzna srpska pokrajina pripremi za uvodjenje Evra, od dozvole Centralne evropske banke do punjenja pristinske banke evrima!!

  6. Koje Kurti da moze da ignorise poruke SAD ali to SAD kazu Kurtiju da rade tako,jer to je njihovo ceďo. Nama toboze govore kako oni hoce da nam pomognu,jel ameri misle dasmo mi veslo sisali pa to je tako prozirno. Nema veceg zla od amera i engleza,mislim dace im se uskoro skratiti rogovi. Otmu ti zemlju,i sad kao oni hoce da nam pomognu. Da oni hoce da pomognu njihovi par reci nateralo bi Kurtija da promene misljenje.

  7. I ovako su se kosovari finsnirali preko nasih ledja gradjana Srbije, pa i sada nije vazno dinar ili euro sve jedno oni ce opet preko nasih ledja

  8. BEG-Istrijan-Schwabenländle: Zašto pišeš nešto čemu nemaš pojma. Ni jedan dokumenat ne daje pravo Prištini da ukida dinar na KiM.

  9. Da li je moguće da se jedan čovek ovako sprda sa EU a Bogami i Amerikom! Ma ne “ šljivi“ on nikoga. Parice njihove troši a radi šta hoće, to je umetnost!

  10. Meni samo jedno nije jasno tj. ako Kurti ukine dinar kao platno sredstvo na Kosovu po čemu ce Srbi koji tamo zive „prepoznati da zive u centralnoj Srbiji“ ?
    Kako ce ih Vučić uveriti da je „Kosovo Srbija“ a ne SUSEDNA DRZAVA ?

  11. Сад ће хеликоптери, авиони, тенкови…ха ха ха ха

  12. krecite, Kosovo je neovisna drzava i ima prava da bira svoju valutu. Od sutra EURO

  13. Dosta ovih igrokaza vise,poduzmite nesto,ako nema druge i vojno ako smatrate da je ovo nase ili glumite,u ujed.nacijama zatrazite strogu primenu rez.1244 a iz toga sve proizlazi,dozvoljavate da taj narod maltretiraju sto je sramota.Zapretite i tz medj.zaj.da ako ih oni ne zaustave da ce te vi to ucinit,razumijem da je ulog velik ali nema druge,ovako dozvoljavate da se obucavaju i naoruzavaju i sutra da nas narod gine i ratuje ne sa nekim minornim a godinama cutite na rezoluciju poput sto ste odustali od tuzbe protiv Nato

  14. Pa ljudi nemoj da ste naivni. On je to sve dogovorio,kao i sve drugo,ovo je samo za domacu raju.

  15. Kurti radi sta hoce , za njega nevazi nikakvi potpisani sporazumi al i pomoc nepromisljenih odluka da se razvlaste Srpske Opstine i povuku iz istitucija Srpski prestavnici , i prde prihvatanje tablica i licnih dokumenata i td ..sve u korist stvaranja drzavnosti Kosova….Ima li drzava vojsku hoce li nemo posmatrati oduzimanje srca iz tela bez da reaguje jel svi rade na pdrski IZDAJE…

  16. Opet naši foliranti poveli ! Pa dokle bre ?!
    Bilo je 5:0 onomad, ne znam dokle su sad stigli .
    Ali sigurno je da vode !

  17. Zar je moguce da jos neko naseda na ove komedijaske nastupe naseg predsednika. Srbe na Kosovu i Kosovo je bez ispaljenog metka predao Kurtiju, kao na tacni. I proslavili su to u Skoplju, potpisivanjem nesmetanog kretanja robe i ljudi. U ime Kosova, potpisao je Kurti, a u ime Srbije Vuvic.

  18. Ima to godina. Odem u prodavnicu. Da platim? „Ne može u dinarima gospodine, samo u Markama!“ Šta ću? Odem na ulicu, i kupim Marke, pa nazad po moju tašnu. Prođe neko vreme. Odem opet tako, i hoću da platim. U Markama, naravno. Kaže prodavačica: „Gospodine, gde vi živite? Od juče ne možete platiti Markama, možete platiti samo Evrima“! Šta ću? Odem u banku, zamenim opet sa gubitkom Marke za Euro, i nazad u prodavnicu po moju torbu. Opet prođe neko vreme. Gledam na TV-u deda Avramović maše Evrom i Dinarom! Kaže: „1Dinar=1Euro! I tako će i ostati?!“ Opet u prodavnicu. Opet ista priča. Odlazim u banku, i menjam Euro za dinare, koji su do sad pali 118 %. Šta čemo sad? Pa isto ko i do sad. Zamenućemo Dinare za valutu koju odredi Kurti, isto kao i registarske tablice, ili ćemo izaći iz prodavnice prazne torbe, isto kao što bi ostali bez auta da smo ostavili Srpske registarske tablice! Jedino što možemo da uradimo, to je da u bankama uvedemo, i odredimo kurs „Kosovske valute“!

  19. I šta će to da uradi predsednik da spreči Kurtija da u državu koju mu je upravo on omogućio da formira, uvede evro.

  20. Od hitnih sastanaka i bombastih izjava nama je sve gore. Ništa korisno i jasno ne rade. Jadno.

  21. Oberšturmbanfirer Vutler sazvao „hitan sastanak“! Majko mila, šta taj više glumata i dramata. Sve ja predao (prodao šiptarima), a sad se kao „zabrinuo“, jer neće moći svoje botove za pseću vernost na Kosmetu da „hrani“ štampanim dinarima. Bilo bi logičnije da ih je sve do jednoga javni tužilac pozvao na hitan „sastanak“ uz određivanje dvomesečnog pritvora (za početak). Ovo je još jedan skok našeg Faraona direktno u septičku jamu u koju će na kraju uvući celu Srbiju.

  22. Ĉemu oružje i Vojska za prikaze a narod iz svoje zemlje iseljava Čemu prijateljst o sa Turskom Nemačkom i UAE kad su oni sponzori i snabdevači oružjem Kosovo Zašto Hill i približavanje Americi kad oni sve rade da otmu Kosovo Gos Vučiću predali ste narod Kosova Kršite svaki dan ustav isamu odlučujete osvemu Eto dokle ste nas doveli Jadan taj narod Kosova

  23. Sada ce nas sef sekte da donese preporuku, zaboga nije nadlezan, privremenoj premijerki i privremenom ministu finansija da I MI UVEDEMO EVRO POSTO GA VEC SVI ISKLJUCIVO KORISTE U NASOJ OKOLINI

  24. Чуј хитан…Па све си им ти дозволио јер си прихватио све што су од тебе издајниче западне фукаре тражиле, тиме признао независност Косова!

  25. Vi što lepo pišete komentare dodjite malo na Kosovo ravno pa tu budite junaci šta ste se uhvatili za crnu goru šta im hvali niti su hapšeni bez razloga niti poniženi ko mi

  26. Koliko vidim,a bogami i osećam ovaj naš (moj nije) predsednik samo se istresa i maltretira svoj narod koji će na kraju toliko da zavadi da ćemo zaratiti izmedju sebe,ne daj Bože.

  27. Znali ste mesec i više dana šta se sprema, avi ništa da uradite,sada se sastajete da se žalite na kurrtija a on radi šta hoće ne pitajući nikoga ništa i sve mu prolazi,a mićemo ostati bez Kosova i Metohije đžaba vam sav trud.

  28. Ovaj Vučić samo sastanči i priča prazne fraze, zavarava ono malo Srba sa Kosova i Metohije o tobož brizi za njih. Dok čeka šta? Da isto to Kosovo oformi vojsku, pa onda sklopi kojekave saveze i paktove sa drugim državama i onda će umjesto malog Kosova protiv sebe imati vojske i drugih država. Jebala te više demagogija ili to opali ili se sakri u neku rupu malu i ćuti, ne laži narod.

  29. I šta je odlučeno na tom sastanku? I šta on može da promeni? Iz iskustva ništa.

  30. Taj Vucicev sastanak ce sprijeciti Kurtija da izbaci srpski dinar sa Kosova ?! Svaka drzava ima svoje drzavne organe, vojsku, policiju, carinu… novac. Sta je tu problem? Tako i Kosovo. Republika Srpska ima autonomiju u okviru BiH pa nema svoj novac a Srbi na Kosovu nemaju ni onu Zajednicu srpskih opstina. Tako da Vucic moze samo da kuka i uzdise. Srbija placa cijenu pogresne politike koju je vodila prilikom raspada SFRJ, pocetkom 90-ih godina proslog vijeka

  31. DOZVOLE IM, A SRBIJU ZAMAJAVAJU

    Koja nepristojnost i nekorektnost, EU i SAD su beskonačno zabrinute zbog ukidanja dinara na delu srpskoj teritoriji zvana Kosovo i Metohija. KiM je njihovo mezimče i bez njihove podrške Kurti ništa ne bi smeo da sprovodi i umesto da nalože Kurtiju da ukine izbacivanje dinara kao sredstvo plaćanja na KiM, oni predlažu Prištini da obezbedi dovoljno vreme tranzicije. To su prijatelji Srbiji i Vučiću, ko može da im veruje, niko? Želja da Srbija i Kurti nađu zajednički interes, a to bez EU i SAD nije moguće, jer se zna ko ih sluša, a naše vlasti su tu nemoćni. Ko koga ovde zajebava?

Ostavite komentar


Politika

Da li je oživljavanjem projekta Jadar, vlast oživela i srpsku opoziciju? 10

Da li je oživljavanjem projekta Jadar, vlast oživela i srpsku opoziciju?

Ponovnim otvaranjem teme eksploatacije litijuma i obnovom projekta “Jadar”, stvoren je kontinuitet tenzije u diskursu između vladajuće garniture i opozicije koji kulminira od decembarskih, preko junskih izbora pa sve do danas, a naš sagovornik Đorđe Vukadinović smatra da je preusmeravanje fokusa sa izbora na pitanje eksploatacije litijuma "reanimiralo opoziciiju koja je doživela kliničku smrt".

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.