Predstavljanje kandidata - Milan Stanković (Dogovor za Mladenovac): Šta nude Mladenovčanima i hoće li nakon izbora sa SNS-om? 1foto: Dogovor za Mladenovac

Milan Stanković kandidat je za predsednika opštine Mladenovac ispred liste „Dogovor za Mladenovac“, za Danas kaže da je ovo najsiromašnija beogradska opština, te da nakon izbora ne mogu sa onima koji „nam uništavaju grad i zemlju“, odbacujući tako mogućnost saradnje sa SNS-om.

Listu „Dogovor za Mladenovac“ čine Zeleni presek, Eko tim Mladenovac, Savez za preporod Mladenovca, Udruženje građana Dostojanstvo, Inicijativa Mladenovac naša stvar, Udruženje građana Romano glas. Na izbornom listiću biće na broju 2.

Stanković, upitan šta vidi kao glavne probleme Mladenovca, odgovara da je to najsiromašniaj beogradska opština i šesta najsiromašnija u Srbiji.

„U Mladenovcu postoji socijalno-ekonomski kolaps, nešto što se odražava i na sve druge aspekte života. Prevoz nam je katastrofalan, a preko polovine radno sposobnih građana je zaposleno u Beogradu. Nemamo ispravnu pijaću vodu, dok je leti nemamo uopšte. Nemamo specijaliste u Domu zdravlja, a tokom nekoliko zimskih meseci bili smo u vrhu najzagađenijih gradova Srbije. Uspeli smo da “oteramo” velikog zagađivača koji je poslovao u okviru kruga bivšeg koncerna “Petar Drapšin”, ali je ostalo svakodnevno paljenje kablova u jednom delu grada – nešto što se mora rešiti“, navodi on za Danas.

Glavne tačke programa

Stanković kaže da su okupili tim stručnih ljudi, „a ne običnu proopozicionu masu koja samo zna protiv čega je, ali ne i da definiše određena rešenja problema“.

„Znamo svi šta je loše, ali moramo da znamo šta ćemo i kako da promenimo – i ko će te promene da izenese. Profesionalna i kompetentna umesto partijske uprave, kontrolni organi koji nadziru rad većnika, 133 umesto sadašnjih 109 autobuskih polazaka za Beograd, obnavljanje frekventnih Beovoz linija, detaljan plan borbe protiv individualnih i velikih zagađivača, ali i pravilno korišćenje potencijala Selters banje i Kosmaja, uz očuvanje prirode, ali na korist Mladenovčanima. Iako naša kampanja ima i ekološku notu, potrudićemo se da u Mladenovcu ponovo pokrenemo razvoj lake industrije, a sve po savremenim standardima. Naši ljudi su željni posla, Mladenovac je nekada bi ozbiljan idustrijski grad, dok je danas beogradska spavaonica“, poručuje Stanković.

„Nemoguća saradnja sa onima koji nam uništavaju zemlju“

Kandidat liste „Dogovor za Mladenovac“ navodi da je saradnja nakon izbora sa onima koji „uništavaju grad i zemlju“ nemoguća.

„Daću veoma jasan odgovor na ovo pitanje. Saradnja sa onima koji uništavaju naš grad i zemlju je nemoguća. Želimo da budemo stožerni opozicioni faktor i da zajedno sa drugim listama formiramo novu i znatno kvalitetniju većinu, a sve kako bismo ispunili ciljeve za koje se borimo. Naš slogan je “Struka, a ne bruka”, tako da je samim tim besmisleno da postoji ikakva saradnja sa onima koji su se pokazali kao apsolutno nekompetentni, korumpirani i bezidejni. Nadamo se da će takvi nakon 2. juna otići u istoriju – i u Mladenovcu, ali i mnogim drugim mestima“, odgovara Stanković.

Po struci inženjer kapaciteta, radi u privatnom sektoru

Milan Stanković, rođen je 1984. godine, oženjen i ima dva sina. Kako navodi, oduvek radi u privatnom sektoru, a danas je takođe zaposlen u jednoj uspešnoj kompaniji.

U opštini Mladenovac na izbore izlaze koalicija „Aleksandar Vučić – Beograd sutra“, „Dogovor za Mladenovac“, koalicija „Biramo Mladenovac“, GG „MI – Glas iz naroda“ i GG „MI – snaga naroda, prof. dr Branimir Nestorović“.

Spisak kandidata za gradske u opštine u Beogradu pročitajte ovde.

Spisak izbornih listi i kandidata za gradonačelnika na izborima za Skupštinu grada Beograda pročitajte ovde.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari