Prelević: Lustraciju može da sprovede Vučić, ali neće

Ostavite komentar


  1. Nije mi jasno zašto SZS hoće lustraciju.Malo je glupo da krenu da lustriraju sami sebe.
    Lustracija posle 5. oktobra bi značila da hiljade ljudi ostane bez posla i funkcija kao i njihove porodicei to preko noci i to u trenutku kada smo u Srbiji imali restrikcije električne energije.
    Olako pričanje o ovakvim stvarima najviše govori o ljudima, a meni najviše o Boži Preleviću,kome je najvažnije da ima stan od 200m2 i svakodnevno obitovanje u restoranima.

    1. Ja koliko znam lustracija se odnosi na uklanjanje iz javno-političkog života onih koji su aktivno ucestvovali u totalitarističkim režimima., koji su optuzeni za korupcije i zloupotrebe polozaja. Njima bi bilo zabranjenjo da se bave politikom ili javnim poslom, ali njima niko ne brani da rade, ako mogu da se zaposle sa kupljenim diplomama. Recimo keramicar koji je sada na funkciji uvak moze da radi ponovo kao keramicar. Razumete? Osim toga, vi trazite nase sazaljenje za njihove porodice koje su uzivals u bogatstvu stecenom korupcijom i trazite razumevanje za one koji su ojadili srpski narod. Zasto ne sazaljevate porodicu radnika Gose koji se ubio jer nije mogao da prehrani svoju porodicu. Niko ne sme da bude amnestiran bez obzira iz koje je stranke. Pa i taj Boza ako se utvrdi da je korumpiran. Problem ce nastati sto ce se boriti prljavim sredstvima da ostanu na povrsini, mislim da neki id njih nece prezati ni od nasilja. Pazi ne da im ih nije zao sto ce preko nici ostati bez nekoliko funkcija, nego bih se rado prijavila da im glumim navigaciju do Biroa za nezaposlene.

  2. Božo! Posipaš se pepelom! Zakon je ,dragi kolega,donela Skupština Srbije odmah nakon 5. oktobra!.A taj Zakon nikada nije primenjen! I danas se pitam, da li bi taj Z7akon, da je primenjen , ZAKAČIO I NEKOG OD NAS Dosovaca.?

  3. Kada bi se sprovela lustracija, mnogi Vucicevi saradnici (i sam Vucic) bi ostali bez posla. Stavise veci deo njih bi zaglavili u zatvor za duzi period vremena.

  4. Salis li se doktore? Lustraciju da sprovede neko ko je na vrhu piramide potencijalnh lica koja trebaju da dodju na udar ovog procesa. Mislio sam da lustraciju treba da vode nekompromitovani, posteni gradjani ove drzave. Bojim se da ni ti nisi medju njima…

  5. Kakav nam je narod – čak i posle groznih devedesetih, DOS je jedva pobedio, nije imao veliku većinu, a imao je i Koštunicu kočničara. I malo po malo, zbog Koštunice i ometanja Zorana (čak i do ubistva), ove grdobe se vratiše na vlast, Otplakah 2012.godine pobedu Nikolića

  6. Pa u tom slučaju vučić bi prvo samo sebe gtrebalo da lustrira, da smesti iza
    rešetaka i samom sebi i članovima svoje porodice, pore svega svom bratu da oduzme svu imovinu. Naravno da neće. Ali, mi ćemo uskoro.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.