"Premazivanje zidova čista autoprojekcija vlasti" 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Sagovornici Danasa različito komentarišu to što vlast premazuje zidove kako na njima učesnici protesta protiv nje ne bi mogli da lepe nalepnice.

Novi Nebojša Milenković, istoričar umetnosti i pisac

Mislim da je u pitanju čista autoprojekcija. Nakon što je uzurpator funkcije predsednika svih građana prelepljivao tablu na Bulevaru Zorana Đinđića (a onda se „setio“ da to „nikad nije radio“) Prvorođeni se nalepnica kanda posebno plaši. A ako se Prvorođeni plaši – Vesić se onda užasava.

Radomir Lazović, aktivista Ne da(vi)mo Beograd

S obzirom da su skoro svi mediji ili pod kontrolom ili u direktnoj službi vlasti i služe za obračunavanje i blaćenje političkih neistomišljenika, građanima ostaje samo ulica. Ali i u tom javnom prostoru vlast želi kontrolu, pa su se tako upustili u ovaj „rat nalepnicama“ gde s jedne strane, sprečavaju lepljenje tom mašću ili akcijama komunalne policije, a s druge šalju svoje ekipe da lepe uvredljive nalepnice i plakate na Danasu i NUNS-u, ili po ulicama Novog Sada.

Zoran Vuletić, član Predsedništva GDF

Zaista smo tužno i nezrelo društvo kada smo primorani 30 godina, gotovo u kontinuitetu da tražimo izlaz iz problema putem pištaljki i sada nalepnicama, preko kojih je jedino moguće komunicirati sa vlašću. Umesto da rešavaju pitanja koja nas tište već decenijama, vlast se preganja sa demonstrantima u lepljenju nalepnica. Neka oslobode medije i postave uslove za fer izbore i počnu da misle malo o građanima, a ne samo o ličnim interesima. Stid me je ponekad kakvo društvo ćemo ostaviti svojoj deci kada je još uvek jedina komunikacija sa vlašću nauljeni zid na kome je nemoguće zalepiti poruku.

Boban Stojanović, politički analitičar

Jedan naivan pokušaj da spreče ljude sa protesta da izlepe te nalepnice, ali i znak da ih protesti mnogo nerviraju. Tunel jeste idealno mesto za te nalepnice zbog gužvi i velikog broja autobusa koji prolaze i gde svi mogu da vide te nalepnice. Ipak, ovako su samo razbesneli građane koji će sada verovatno da oblepe ceo grad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari