Premijer Srbije zamerio Španiji jer je podržala Rezoluciju o Srebrenici u UN 1foto FoNet Milica Vučković

Premijer Srbije Miloš Vučević ocenio je danas da su politički odnosi Srbije i Španije na visokom nivou, zahvaljujući intenzitetu političkog dijaloga i podršci po pitanju važnih nacionalnih interesa dveju zemalja, saopšteno je iz njegovog kabineta.

On je u razgovoru sa ambasadorom Španije Huanom Hoseom Sans Aparisiom izrazio zabrinutost zbog aktuelne situacije na Kosovu i Metohiji i zahvalio Španiji na principijelnom stavu o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Govoreći o situaciji u regionu, Vučević je izrazio nezadovoljstvo opredeljenjem Španije da podrži Rezoluciju o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, ističući da takav stav ne doprinosi pomirenju i učvršćivanju dobrih odnosa u regionu.

Premijer je naglasio da su se nakon uvođenja direktnih avio-linija Beograda sa Madridom i Barselonom stekli dobri uslovi za intenziviranje ekonomske saradnje dveju zemalja.

On je naveo da veliki broj španskih kompanija posluje u Srbiji, dodajući da je Vlada opredeljena da pruži
podršku za nove investicije iz ove zemlje.

Ambasador Španije potvrdio je da ta zemlja neće menjati svoj stav po pitanju Kosova i Metohije i da će nastaviti da pruža podršku u zaštiti državnih i nacionalnih interesa Srbije, u cilju poštovanja međunarodnog prava, teritorijalnog integriteta i suvereniteta država.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari