Premijer Vučević se ne kaje što je "napao" studenktinju, već što to nije učinio odmah 1foto (BETAPHOTO/SAŠA ĐORĐEVIĆ)

Premijer Srbije Miloš Vučević ne kaje se što je na društvenoj mreži Iks verbalno napao studentkinju Milu Pajić. On se kaje što odmah nije reagovao.

Upitan o komentarima na društvenim mrežama na račun novosadske studentkinje i aktivistkinje Mile Pajić i da li se zbog njih pokajao, Vučević je, posle izlaganja o 100 dana rada Vlade, rekao da se pokajao samo što nije istog dana reagovao i što nije istog dana imao tu objavu.

„I ja sam deo političkog ambijenta. Imam pravo da iznesem svoj stav“, rekao je Vučević.

On je dodao da se obratio „onima koji su tobože patriote“ i vlasti zameraju da će zamlju prodati strancima.

„Njima sam rekao kako može da nas predvodi osoba koja je rekla da smo genocidan narod i da je Kosovo nezavisna država“, kazao je Vučević.

Podsetimo, Vučević je na Iksu napisao da su pale mnoge maske.

„Osvedočeni srbomrzitelji regrutuju svoje jurišnike, i što je najstrašnije, očigledno je da to rade po fakultetskim amfiteatrima. Baš onaj što ističe da je ponosan što se zove kao ustaša Dinko Šakić, vajni profesor Dinko Gruhonjić indokrinira svoje studente da mrze i vređaju državu u kojoj žive, i koja im je sve omogućila. Dinkova studentkinja i perjanica njegovog jurišnog odreda STAV, izvesna Mila Pajić, već poznata po nasilju u studentskom kampusu i pljuvanju Srba kao genocidnog naroda, sada je kao navodni ekološki aktivista isturena da ruši državu. I zar svim onim tobož patriotama koji navodno brane Srbiju od stranaca, ne smeta da ih predvodi osoba koja sve najgore iznosi na račun srpskog naroda i naše otadžbine? Da li je to patriotizam? Da li je to nasleđe Cerske bitke? Jadna li ste vi opozicija kad nemate bolje “studente” da ih isturite kao živi štit. Nikada nećemo dozvoliti da takvi otmu našu državu“, napiao je on.

O litijumu: Daleko smo od pitanja da se otvara rudarska jama

Govoreći o iskopavanju litijuma kaže da je novi pravni i politički momentum po pitanju litijuma bio kada je Ustavni sud poništio odluku Vlade Srbije o zaustavljanju projekta Jadar, kao i proces razgovora Srbije i Evropske unije koji traje duže vreme.

„Sve da bude idealno i da svi podržavamo projekat Jadar, konsenzus da postoji u društvu, a ne postoji, najmanje 24 meseca nam treba da dođemo do realizacije tog projekta, niko ne žuri, nikakva odluka se ne donosi preko noći“, rekao je Vučević.

On je dodao da je posle odluke Ustavnog suda ponovo na snazi Uredba o prostornom planu posebne namene.

Kako je rekao, sada sve mora da krene ispočetka.

„Daleko smo od pitanja da se otvara rudarska jama“, istakao je Vučević i dodao da je za 21 godinu u Srbiji otvoren samo jedan novi rudnik – Čukaru Peki u okviru Bora.

On je ukazao da pitanje Jadra nije otvaranja rudnika, već je krajnji cilj da dođe do smene ove politike, Vlade Srbije i predsednika Srbije.

„Nije pitanje jadarita, litijuma ili minerala, pitanje je borbe za političku vlast bez izbora, a neće biti ni petog ni šestog oktobra. Nasilje neće moći niko da vrši, ako bude vršio, biće sankcionisan, o tome nema rasprave“, rekao je Vučević.

Prema njegovim rečima, i da dođe do političke smene „i te kako bi realizovali projekat Jadar“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari