Premijerka Brnabić po izlasku na referendum: Glas za nezavisno sudstvo

Ostavite komentar


  1. Ako će sada sudstvo postati nezavisno, a tužilaštvo samostalno, da li to znači da to sada to nije bio slučaj? Ako su promene Ustava taj čarobni štašić koji će sudstvao ućinita nezavisnim kako nikada do sada nije bilo, kao i tužilaštvo nasjamostalnijim, da li to znači da je Ustav bio uzrok što sudstvo nije bilo nezavinso, a tužilaštvo samostalno? Da li to znači, da će nakon ovoga Zagorka Dolovac nemislosrdno i neselektivnop goniti sve učinioce krivičnih dela, posebno onih koji su pod zaštitom vlasti? Da će se suditi policajcima koji su tukli i šutirali demonstrante koji im nisu pružali otpor? Mož’ da bidne, al’ ne mora da znači.

  2. Glas za nezavisno sudstvo? Sta ova žena priča???? Ne podrazumeva li se da je sudstvo nezavisno u svakoj uredjenoj, „normalnoj“ državi? Ili premijerka želi reci da današnja Srbija to nije?

  3. Referendum je farsa i probni balom rezima za ono pravo glasanje.Glasanje na kojem trecina gradjana invalida,zbog nepristupacnosti birackih mesta,i da zeli nece moci da iskoristi svoje ustavno pravo,sto ne znaci da rezim nece ukrasti njihove glasove.

  4. Drzava Australija ima svoje zakone, na nama je da ih postujemo. Drzava Srbija takodje ima svoje zakone. Hocete li sankcionisati gospodina Djokovica zbog rusenja mera izolacije dok je bio „pozitivan“?

  5. Kako je izabran sudija u Somboru koji je pustio iz prizvora monstruma koji je potom ubio svoju zenu i decu

Ostavite komentar


Politika

Srbi sa Kosova menjaju vozačke dozvole 10

Srbi sa Kosova menjaju vozačke dozvole

Na Kosovu je do sada podneto više od 2.000 zahteva za zamenu srpskih vozačkih dozvole na kosovske, od čega je 1.739 predato u opštinama na severu, potvrđeno je KoSSevu iz Kosovske policije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 6. i 7. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.