Premijerka Brnabić se na Tviteru u “pet reči” obratila opoziciji i medijima 1Foto: FoNet/Ana Paunković

Premijerka Srbije Ana Brnabić se na svom Tviteru nalogu, reagujući na intervju profesora Pravnog fakulteta u Novom Sadu i bivšeg predsednika Demokratske stranke Bojana Pajtića za list Nova, opoziciji i određenim medijima obratila sa pet reči.

Premijerka je na Tviteru „ovakvim medijiam i ovakvoj opoziciji“ poručila da „za njihovu bolest nema leka“.

„Ako niste znali Aleksandar Vučić je sam organizovao napad na sebe u Srebrenici. U sred Srebrenice okupio ljude, dao im kamenice i, kad je došao pravi momenat, pred očima celokupne svetske javnosti, naredio napad na sebe. 5 reči za ovakvu opoziciju i ovakve medije: za vašu bolest nema leka“, napisala je Brnabić.

Ona je i označila za nju sporan deo Pajtićevog intervjua, tačnije njegov odgovor na pitanje novinara „Nove“ – „Možda ćemo opet, po potpisivanju sporazuma, saznati da je pronađeno neko nalazište zlata?“.

„Ili će pronaći zlato ili će ponovo smisliti nekakvo “paljenje Rajhstaga” kakvo smo videli pronalskom onog snajpera sa nalepljenom kineskom lampom. Ili kao što je bio slučaj sa kamenjem u Srebrenici i zoljom u Jajincima…. On uvek, kad se nađe pred problemom, pribegava teatarskoj taktici, dramatizaciji situacije i ja se iskreno plašim za fundus Udbe, jer će uskoro ostati bez naoružanja, ako nastave da nam plasiraju ove priče o atentatima. Ovi iz Ginisove knjige rekorda su se definitivno ogrešili kad su oglasili da svetski rekord drži Fidel Kastro, kad je reč o pokušajima atentata na njega, sa 638 atentanta. Očigledno su namerno prevideli našeg vođu“, odgovorio je ovaj profesor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari